Paides oli evangeelne seminar

Avaldatud 8.3.2024

28. veebruarist kuni 2. märtsini oli Paides evangeelne seminar, mille viis läbi liidu peasekretär pastor Aleksandr Tsugai ja mis kandis pealkirja „Suur Piibli lugu“.

Evangeelne seminar oli üks samm Paide kodugrupi edenemise teel, kus soovitakse ja loodetakse jõuda kogudusepistikuks saamiseni. Paide kodugrupp koondab enda ümber endise Paide koguduse liikmeid ja ka uusi grupiga liitunud inimesi. Aleksandr sõnas, et pärast seminari on avaldanud soovi ristimise teel kogudusega liituda neli inimest. „Kes soovivad, saavad tulla ristimisele. Ja pärast seda alustame koguduse rajamise protsessi, kui see õnnestub. Kui Paidesse tekib kogudusepistik, siis see on tore,“ väljendas Aleksandr lootust.

Aleksandr sõnas, et kui inimesi hakkas kodugrupis juba rohkem käima, pöördus grupp liidu poole küsimusega, kas nad võiksid kasutada kunagist Paide koguduse maja. Liidu nõukogu arutas Paide grupiga seonduvat 3. märtsi koosolekul. Paide grupp ei ole veel ametlikult kogudusepistiku positsiooni jõudnud, kuid nõukogu nägi vajadust toetada neid kogudusehoone taas kasutusele võtmisel.

Paide kogudus reorganiseeriti 2018. aastal väikekoguduseks, kuna koguduses ei olnud enam nii palju inimesi, et täita erinevaid ametikohti. Jumalateenistusi Paides hakkas edaspidi korraldama Türi koguduse pastor. 2019. aasta mais Paide grupp likvideeriti ning Paide koguduse liikmed lisati Türi koguduse nimekirja. 2022. aasta juulis otsustas Türi koguduse nõukogu, et jumalateenistused Paides lõpevad 1. novembril 2022. Pärast seda hakati koos käima kodugrupis.

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat