Usuvabaduse festival pälvis Peruus riikliku tunnustuse

Avaldatud 18.9.2009, allikas Adventist Review

Mitmed Peruu riigijuhid kiitsid ülemaailmse usuvabaduse festivali raames oma riigi pühendumist usuvabadusele. Festivalil osales organiseerijate sõnul umbes 40 000 inimest.

Kõneledes peamiselt adventistidest koosnevale publikule Lima Rahvuslikul Staadionil, tsiteeris Peruu ülemkohtu president Javier Villa Stein adventkiriku ühte rajajat ning varajast usuvabaduse eest võitlejat Ellen White´i ning tunnustas kirikut jätkuva pühendumise eest sellele pärandile.

„Ma olen teiega,“ ütles Stein suurele rahvahulgale.

Festival oli viimatine ja suurim samalaadsete ürituste seerias, mille eesmärgiks on tänada riike, mis toetavad usuvabadust. Ürituse toetajad olid adventkirik ning Rahvusvaheline Usuvabaduse Assotsiatsioon, mis on maailma suurim usuvabaduse teemaline foorum.

2005. aastas on adventkirik võtnud usuvabaduse propageerimisel pidutseva lähenemise, mille tulemuseks on need usuvabaduse festivalid. ´

Viimastel aastatel on festivale korraldatud erinevates riikides, näiteks Angoolas, Brasiilias ja Dominikaani Vabariigis. Käesoleval aastal plaanitakse neid korraldada veel Caracases Venezuelas, Bogotas Kolumbias ja Jakartas Indoneerias.

Oma kõnes festivalile kogunenuile rääkis Adventkiriku usuvabaduse osakonna ja avalike suhete juht John Graz, et paljude ekspertide hinnangul kiusatakse maailmas umbes 300 miljonit inimest tema usu pärast taga. Ta innustas kuulajaid kaitsma inimesi, kes usuvad teistmoodi kui nemad.

„Teiste kaitsmine tähendab ka enda kaitsmist,“ ütles ta.

Ka Peruu kaitseminister Ântero Florez Araoz pöördus osalejate poole ning väljendas omapoolset tunnustust adventkiriku tööle.

Te olete õnnelikud,“ ütles Araoz. „Peruu ei oma ainult head sõjaväelist kaitset, vaid ka kodanikke, kes usuvad usust tulenevat kaitset.“

Jaga Facebookis
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat