„Loomise hingamispäev“ on seatud oktoobri lõppu

Avaldatud 29.9.2009, allikas Adventist News Network

Seitsmenda päeva adventkogudusi kutsutakse järgmisel kuul ühinema globaalse aktsiooniga pühitseda Jumala loovat väge ning jätkuvat inimelu eest hoolekandmist.

24. oktoobrile seatud pühenduspäeva peetakse samal aastal, kui tähistatakse 200 aasta möödumist Charles Darwini sünnist ning 150 aasta möödumist tema raamatu „Liikide tekkimine loodusliku valiku teel“ kirjutamisest. Raamatut peetakse evolutsiooniteooria alusdokumendiks.

„Ka kristlastel on oma seisukoht. Nimelt, et Jumal on meie Looja ja me soovime austada Teda,“ ütles ürituse korraldaja ning ülemaailmse adventkiriku jutlustajate assotsiatsiooni asedirektor Nikolaus Satelmajer.

Pastoritele ja koguduse teenistuste juhtidele abiks on avatud koduleht, millelt on võimalik leida abimaterjale nagu ideed Piiblikirjakohtadeks, palved, lastelood, muusikat, jutluse teemad ja muud asjakohased abimaterjalid.

Isegi kui kohalik kogudus ei otsusta Loomise Hingamispäeva tähistamisest osa võtta, võib Nikolaus Satelmajeri sõnul iga inimene kasutada neid materjale, et seda päeva tähistada oma sõprade või pere seltsis.

Jumala loomistöö tähistamine „meenutab osavõtjatele, et on isikuline Jumal, kes hoolib neist, kus eales nad on ja ükskõik mis moel nad Jumalat teenivad,“ ütles ta.

Kuna usk loomisesse on ühine veendumus paljudele maailma usukogukondadele, julgustavad organiseerijad kohalikke kogudusi kutsuma ka teisi oma kogukonna liikmeid Loomise Hingamispäevast osa võtma.

„Jumala austamine Loojana on fundamentaalne usk paljudele usugruppidele, olgu nad siis kristlased, moslemid või juudid,“ lisas Satelmajer.

Kuigi Nikolaus Satelmajeri sõnul ei hakata Loomise Hingamispäeva pühitsema iga-aastase tähtpäevana, on oodata teisi erilisi päevi, mis tõstaksid esile kiriku võtmeuskumusi ning väljendas lootust, et selleaastane üritus „saab olema suurem kui üks hingamispäev.“

Rohkem infot Loomise Hingamispäeva ja selle tähistamise võimaluste kohta leiad kodulehelt creationsabbath.net.

Jaga Facebookis
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat