Käivitus globaalne adventkiriku kampaania koduvägivalla vastu

Avaldatud 6.12.2009, allikas Adventist News Network

Globaalne adventkiriku algatus ”Lõpeta Nüüd” (EndItNow), mille eesmärgiks on seista vastu naiste ja tüdrukute vastu suunatud perevägivallale, on leidnud tugevat toetust kolmes adventkiriku regioonis.

Kampaania organisaatorid teatavad, et see initsiatiiv motiveerib koguduse juhte ning liikmeid olema aktiivsemad koduvägivalla vastu võitlejad oma kogukondades.

16. novembril tutvustas Trans-Euroopa regioon Montenegros toimunud aastakoosolekul oma üle 40-le liikmesriigile ”Lõpeta Nüüd” programmi.

“Me innustame oma koguduste juhte seda programmi kogudustes teavitama ja levitama tuleva aasta 15. jaanuarist kuni 15. märtsini,” ütles piirkonna naistetöö juht Anne-May Wollan. ”Me sooviks, et iga riik kasutaks seda võimalust teavitamaks inimesi mida me selle kampaania toel tahame teha.”

Ka Keenias kinnitasid kirikujuhid esindades tervet Ida- ja Kesk-Aafrikat oma toetust kampaaniale. ”Me ühendame oma hääle selle probleemi kuuldavaks tegemiseks,” ütlesid keenialased.

Filipiinidel asuti programmi toetama sealsete piirkondade kirikujuhtide toel 9. novembril.

Kampaania esitlemisel väljendasid osavõtjad oma pühendumist öeldes kampaania slogani – ”Adventistid ütlevad EI naiste vastasele vägivallale” – hiina, malaisia, tagaloga, bangla, sinhala, indoneesia, burma ja portugali keeles.

”See uus kampaania kutsub meid igaühte nii rääkima kui tegutsema, innustades meid seisma üheskoos inimelude päästmiseks,” ütles ADRA Internationali president Charles Sandefur.

Kampaania esimeses faasis kogutakse ettevõtmise toetuseks hetkel 1 miljonit allkirja enam kui 200-st riigist. Kui allkirjad on koos, edastatakse need ÜRO-le teema tõstatamiseks ning uute seadusandlike meetmete rakendamiseks, et naised ja tüdrukud oleksid paremini kaitstud.

Et liituda “Lõpeta Nüüd” kampaania 1 miljoni toetajaga, külasta enditnow.org

Jaga Facebookis
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat