Adventkiriku president kutsub jõuludel kinkima teist võimalust

Avaldatud 24.12.2009, allikas Adventist News Network

Kristlased peaksid olema paranemise ja lepituse agendid, ütles ülemaailmse adventkiriku president Jan Paulsen oma pühade pöördumises. Andestuse ning teise võimaluse and on jõulupühade märgiks, lisas ta.

Hope Channel´is ülekantavas tunniajalises saates räägib pastor Paulsen koos oma abikaasa Kariga lugusid inimestest, kelle elud illustreerivad seda kuidas teised võimalused mitte ainult ei mõjuta inimeste tulevikku, vaid leevendavad ka patust mõjutatud elu “kannatusi, eraldatust ning haavu.”

AIDS-i tõttu orvuks jäänud lõuna-aafriklanna Sibu Sebaca rääkis Paulsenile, et ta vajas peale oma vanemate kaotust koguduselt kõige enam kaastunnet ning võimalust ehitada üles oma tulevik vaatamata raskustele tema senises elus. “Ma vajasin, et inimesed ei vaataks minu peale kui probleemile,” ütles ta.

“Kui sa annad kellelegi kingiks teise võimaluse, annad sa talle võimaluse kerida tagasi ning vajutada “play” nupule,” Sebaca rääkis Paulsenile.

Paulsen rääkis ka Carl ning Teresa Wilkensiga, kes juhtisid Adventkiriku Arengu ja Katastroofiabi Organisatsiooni operatsioone 1994. aasta Ruanda genotsiidi ajal.

Carl Wilkens oli väidetavalt ainus ameeriklane, kes ei põgenenud genotsiidi ajal riigist. “Ma arvan, et vahete-vahel me püüame “inimolevuste” asemel olla “inimteod”. Me unustame, et lihtsalt kohal olemine on tohutult suur kink,” jutustas Wilkens Paulsenile.

“Ning kohal olles, jagame me lootust,” lisas Paulsen.

Paulsen innustas koguduse liikmeid mitte ootama Kristuse tulekuni, vaid praktiseerima uuendust juba siin Maal.

“Me peame endilt küsima, “Kas meie jagame andestust ning teisi võimalusi? Kas meie oleme nende häälteks, kes ise enda eest ei saa kõneleda? Kas meie kommunikeerime Kristuse tõotust teha kõik uueks?”

Vaata pastor Paulseni pühade pöördumist siit

Jaga Facebookis
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat