Adventkiriku president tähistas 75. sünnipäeva

Avaldatud 6.1.2010, allikas Adventist News Network

 Kui ülemaailmne adventkirik alustab oma uut kümnendit, tähistab kiriku president Jan Paulsen 75. sünnipäeva, vaadates tagasi perioodile, mil ta on juhtinud 16 miljoni liikmega protestantlikku kirikut.

Paulsen ütles, et nende aastate jooksul on adventistid ühinenud suures missioonis, kuulutades kiriku lootuse sõnumit.

“Meie missioon juhib meie töökava ning määrab jätkuvalt ka meie eelarvet,” ütles Paulsen oma 5. jaanuaril aset leidnud sünnipäeva eel.

Selle missiooni edukus, Paulsen täheldas, sõltub osaliselt pühendumisest suuremale avatusele – administratiivsest ja finantsilisest läbipaistvusest ning tahtlikkusest “tunnistada ja töötada koos”.

Avatus hõlmab ka pühendumist kirikupinkidest kaugemale, ütles Paulsen, kes on pikalt rõhutanud, et kogudused peaksid teenima kogukonna keskustena, kus kiriku lootuse sõnum leiab oma praktilise väljenduse.

Kui Adventkirik siseneb uude aastasse, väljendas Paulsen erilist muret jätkuva vaesuse pärast. “Kirikul on tohutult suur vastutus mitte ainult tegeleda vaesuse ja kannatuse leevendamisega, vaid osaleda ka poliitiliselt mõjutamaks muudatust nende huvides, kes kannatavad. Me peame kaitsma nende huve, kes ise seda teha ei saa,” ütles ta.

1995. aastal alustas Paulsen teenistust kiriku asepresidendina ning ülemaailmse kiriku presidendiks valiti ta 1999. aastal.

Jaga Facebookis
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat