Uus suitsetamiskeeld plaanitakse Soomes seadustada suveks

Avaldatud 9.2.2010, allikas Adventist News Network

 Soome valitsus liigub edasi rahva tervise edendamisega, pannes jaanuaris ette, et suitsetamine peaks olema keelatud era-autodes, kui seal on ka lapsed, ning poodides peaks keelustatama tubakatoodete esitlemise.

Kuigi valitsuse statistika kohaselt suitsetab ainult 20% Soome elanikkonnast, on seatud eesmärgiks suitsetamine täielikult kaotada.

Adventkiriku terviseeksperdid toetasid seda plaani, viidates kiriku pikaajalisele pühendumisele tervise ja heaolu edendamisele.

“Iga meede, mis muudab ühe aine kättesaadavust natukenegi raskemaks, on osutunud efektiivseks selle toote tarvitamise vähendamisel,”ütles ülemaailmse adventkiriku terviseteenistuste juht Allan Handysides. “On lineaarne seos tarvitatud aine koguste ning sellega seotud haiguste vahel,” selgitas ta.

Mida inimesed Handysides´i sõnul suitsetama hakates ei mõista on see, et suitsetamise sõltuvusest loobumine on sama raske kui kokaiini või heroiini kasutamise lõpetamine.

Handysides lisas, et tubakatoodete nähtavuse vähendamine on tõepoolest võtmeküsimus.

Soome valitsev partei parlamendis on suitsetamisvastase seaduse tugev pooldaja ning tal on selles küsimuses teistelt vähe opositsiooni, teatas BBC. Seaduse muudatused peaksid tõenäoliselt jõustuma tulevaks suveks.

“Teha Soomest suitsuvaba maa on arvatavasti kõige julgem eesmärk, mille suitsetamise teemal on Soome tervishoiu süsteem seadnud,”ütles Soome Adventkiriku president Atte Helminen. “On tore näha, et nii pikka aega kiriku poolt edendatud tervisepõhimõtted leiavad nüüd ka riigi poolt tunnustust.”

Tubaka reklaamimise keelustas Soome parlament 1976. aastal.

Jaga Facebookis
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat