Adventkiriku esindaja külastas koos teiste uskkondade saadikutega Valget Maja

Avaldatud 14.3.2010, allikas Adventist News Network

 Adventkiriku esindaja ühines möödunud nädalal koos teiste uskkondade esindajatega Valge Maja külastusel, et jagada ideid uskkondade vahelise koostöö edendamiseks ning tugevdada ühist häält poliitiliste otsuste langetamise protsessis.

Usurühmad võivad olla „usaldusväärsed partnerid“ aidates valitsusi sobilike kiriku ja riigi vaheliste suhete sfääris eesmärkide saavutamisel, kinnitas uskkondade vahelise koostöö töörühm USA presidendi usuorganisatsioonide ning kogukonna partnerluse nõukojale.

Aasta peale nõukoja loomist, tervitas USA president Barack Obama “aega, talenti ja tarkust”, mida töörühma liikmed olid oma ettepanekute kaudu jaganud. Presidendi kantseleist saadetud pressiteates tunnustati auväärsust, millega töörühma liikmed töötasid “mõnede kõige raskemate teemadega, millega meie rahvas peab silmitsi olema”.

Töörühma ettepanekud puudutasid kolme peamist kategooriat: religiooni roll glogaalsetes suhetes, multireligioosse koostöö arendamine, islami kogukondade kaasamine ning integreerimine. Iga soovitus toetub ideele, et usugrupid suudavad olla omavahelises partnerluses ühiste eesmärkide nimel vaatamata oma uskude erinevatele arusaamistele.

“Usu ja valitsuse kokkupuude on kompleksne ning omab kindlaid ohte, kuid nende ignoreerimine ei tee neid olematuiks,” ütles James D. Standish, kes on töörühma liige ülemaailmse adventkiriku avalike suhete ja usuvabaduse osakonnast.

“Meie eesmärk oli presidendile anda nõuandeid viiside kohta, mis aitaksid parandada valitsuse suhtlust uskkondadega,” ütles Standish, kes kirjutas presidendile esitatud raporti usuvabaduse teemalise peatüki.

Standish andis töörühmale eksperdi nõu “rolli kohta, kuidas kiriku ja riigi eraldatus ning usuvabadus hoiavad usu iseseisva ning elava,” ütles nõukoja esimees Melissa Rogers, kes töötab ka Wake Forest University Divinity School´i religiooni ja avalike suhete direktorina.

Uskkondade-vahelise koostöö töörühm on üks kuuest töörühmast, mis esitas möödunud nädalal oma raporti USA presidendi usuorganisatsioonide ning kogukonna partnerluse nõukojale. Raportite teemad ulatusid majanduskriisist kuni kliima soojenemiseni.

“Ma arvan, et see töörühm tõi tõepoolest inimesi kokku ning aitas erimeelsuste eemaldamisel. Me ei ole tingimata kõiges ühel nõul, kuid me hakkasime ka üksteise erinevustest paremini aru saama,” ütles nõukoja liige Anju Bhargava, Aasia India naiste ühenduse president Ameerikas.

Selle solidaarsuse sõnumi kandmine kohalikule tasandile on tõsine väljakutse, lisas ta. Kuid teda julgustas, kui ta nägi, et Obama administratsioon pühendub tõsiselt kaaluma töörühma ettepanekuid.

Isegi kui finantsid ning ressurssid aeglustavad nende rakendamist “võib igaüks meist saada nende muutuste saadikuks, mida me soovime oma kogukondades näha,” ütles ta.

Jaga Facebookis
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat