“End it Now” Püha Patricku paraadil Iirimaal

Avaldatud 28.3.2010, autor Adventist News Network

 Naistevastase vägivalla lõpetamise kampaania “End it Now” tuli Iirimaal avalikkuse ette 17. märtsil püha Patricku päeval toimunud paraadil. Kaheksateist vabatahtlikku kandsid Galways aset leidnud püha Patricku paraadil suuri plakateid. Püha Patricku päeva paraad on üks suuremaid paraade Iirimaal. Laiali jagati tuhandeid tõotuse kaarte ning jagati naiste ja tüdrukute vastu suunatud vägivalla lõpetamise sõnumit.

“Vastuvõtt oli üllatav. Kuigi me ei olnud pasunakoor ega akrobaatide trupp, võeti meie plakat vastu aplausiga, kui me rändasime paraadiga läbi vanalinna kitsaste tänavate. Mõned inimesed trügisid lähemale, et saada tõotuse kaarte ning poliitikud ja ärijuhid VIP loozist sosistasid “suur aitäh”, kui me neist möödusime,” rääkis Stephen Wilson, üks osalenud adventistidest.

“Lõpeta see nüüd” programm on juba kasvatanud teadlikkust adventistide kogukonnas. Nüüd on plaanis koguda toetusallkirju kohalikes ostukeskustes ning linnatänavatel.

Iiri misjoni president pastor David R Neal ütles: “Naiste vastu suunatud vägivald levib katkuna peaaegu igas ühiskonnas maakeral. Ma olen väga rõõmus, et ADRA Iirimaa meeskond on innustanud Iiri misjoni liikmeid haarama kinni “Lõpeta see nüüd” visioonist. Selle kampaania ilu peitub kolmes osas: esiteks, teadlikkuse kasvatamine sellel teemal kohalikul tasandil toob kaasa muudatuse selles kohalikus kogukonnas. Iga mees, kes annab oma nime sellele üleskutsele, pühendub vägivallast hoidumisele. Iga naine, kes sinna oma nime lisab, ei tolereeri füüsilise või emotsionaalse vägivalla ohvriks olemist. Teiseks, kogutud summad toetavad ohvreid, kelle elu on rikutud, ning kolmandaks, inimesed, kes on innukad Taeva asja ajamises, pühenduvad veelgi enam hea tegemisele, et aidata mehi ja naisi siin ja nüüd.”

ADRA Iirimaa loodab koguda 50 000 toetusallkirja “Lõpeta see nüüd” pöördumisele ning 20 000 naela naiste projektidele nii Iirimaal kui ka rahvusvaheliselt.

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat