Kogudus jätkab misjonile keskendumisega

Avaldatud 27.6.2010, allikas Adventist News Network

Kaks aastakümmet pärast seda, kui adventkogudus algatas globaalmisjoni initsiatiivi, on vajadus misjonitööks suurem kui kunagi varem, kuna kristlus ei ole siiamaani jõudnud mitmete piirkondadeni maailmas, ütlesid misjonijuhid laupäeval.

“Jumalal on plaan selle maailma jaoks, kus me elame ja Ta kannab hoolt selle eest, et see plaan teostataks,” ütles Adventmisjoni direktor Gary Krause Atlantas toimuval peakoosolekul. “Küsimus on selles, kas me osaleme selles plaanis.”

Ülemaailmne kogudus käivitas globaalmisjoni initsiatiivi 1990. aasta peakonverentsi sessioonil Indianapolises eesmärgiga algatada uusi adventkogudusi uutes piirkondades.

Viimase paari aastakümne jooksul on nende püüdluste kaudu liitunud kogudusega tuhanded uued usklikud erinevatest kultuuridest ja religioonidest ning kogudusi on tekkinud sellistes paikades nagu Sarawak, Borneo ja Shenyangi Hiinas, kui ka aladel, kuhu siiani ei oldud sisenetud. Koguduse liikmeskond on kasvanud 6 miljonilt enam kui 16 miljonile, ütlesid kirikuametnikud.

"Globaalmisjoni pioneerid on välismisjoni esirindel, elades inimeste keskel nendel kaugetel maadel ja jagades nendega Jeesuse armastust," rääkis Krause.

"Osakond annab välja ka DVD-sid maailma religioonidest, et aidata koguduseliikmetel paremini mõista oma naabreid ning jagada nendele evangeeliumi arusaadaval moel," ütles Ganoune Diop adventkiriku globaaluuringute keskusest.

“Me kiidame Jumalat selle imelise kasvu pärast kirikus,” ütles Krause. “Kuid me peame tunnistama fakti, et praegu on planeedil Maa neid inimesi, kes Jeesust ei tunne, enam kui 20 aastat tagasi. Kasuta võimalust, et pühendada ennast taas Kristusele, toetada ja olla osaline misjonitöös, rääkides maailmale Jeesusest Kristusest."

Ta viitas aladele, mis on ikka ilma kristlasteta – või kus neid on väga vähe – kaasa arvatud Türgi, Tiibet ja isegi Euroopa, kus kristlus on kahanemas.

“Kogu Aasias on suured rahvamassid..., kellest enamus ei ole Jeesuse nime kunagi kuulnudki,” ütles Krause. “Mõelge vaid, millise imelise muudatuse see tooks nende ellu, kui nad teaksid, et on olemas Jumal, kes neid armastab ja neist hoolib.”

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat