USA peakirurg kiitis adventistide pühendumist tervislikule eluviisile

Avaldatud 30.6.2010, allikas Adventist News Network

USA Rahvatervise Teenistuse 18. peakirurg viitseadmiral Regina M. Benjamin kiitis seitsmenda päeva adventistide pühendumist tervislikule eluviisile.

“On suur au olla siin nii paljudega, kes te jagate entusiasmi elada tervislikult,” ütles Benjamin ülemaailmse adventkiriku 59. peakoosolekul Atlantas. “Mulle on olnud tõeliselt huvitav õppida tundma teie innovatiivset mõtlemist tervisliku elu elamisel. See on põhimõtteline arusaam, et meie meel ja iseloom on olulised Jumala plaanis, et terve isiksuse heaolu ja tervise säilitamine on tähtis.”

“Meil on kerge elada hästi, kui teised elavad hästi,” rääkis Benjamin tervisliku elu mõjust kogukonnale. Ta kiitis delegaate karskusvande allkirjastamise eest, öeldes, et selline ühtsus on vägev ja ta tänas adventkirikut USA esimese leedi Michelle Obama programmis “Liigume” osalemise eest. “Ennetus,” ütles Benjamin, “on riikliku rahvatervise süsteemi alus.”

Benjamin rääkis ka tubakaprobleemist ning plaanist liikuda tubakavaba ühiskonna poole, “eriti noorte seas”; HIV-i ja AIDS-i ennetusest, “eriti naiste ja tüdrukute seas”; ning ta toetas ka vägivalla ennetamist, mis on samuti tõusnud rahvatervise tasandile. “Me peame nende teemadega töötama, et elimineerida tervisealane ebavõrdsus,” ütles ta.

“Ma tahan ameeriklasi innustada sööma tervislikumalt, võimlema regulaarselt ning säilitama tervislikku eluviisi. Ja kuna adventistidena te olete kogukonnas tunnustatud sõnumikandjad ja te täidate olulist rolli rahva tervise edendamisel, eriti tervislike eluviiside küsimuses, tahan ma eriliselt teiega koostööd teha teie kohalikes kogudustes, et aidata meil saada tervemaks, et meie rahvas oleks paremas vormis,” ütles ta.

# Ameerika Ühendriikide peakirurg (Surgeon General) on Rahvatervise Teenistuse juht ning täidab valitsuse ja rahva tervist puudutavates teemades eestkõneleja rolli.

Jaga Facebookis
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat