Tallinlased käisid Jõhvi adventkirikut ehitamas

Avaldatud 8.7.2010, allikas Meie Aeg

Sel nädalal, 5.-st kuni 8. juulini käisid Tallinna adventkoguduse liikmed koos kohaliku pastori Toivo Kaasikuga abiks Jõhvi adventkiriku ehitusel.

Jaanuarikuisel Adventistide Koguduste Eesti Liidu tööliste koosolekul tutvustas Jõhvi kirikuehituse olukorda Jõhvi koguduse pastor ja ehitusprojekti juht Viktor Nõmmik ning muuseas kutsus ka kõiki vabatahtlikena ehitusele appi. Toivo võttiski selle plaani ning jagas kevadel ideed Tallinna koguduse noortejuhi Risto Räägeliga, kes hakkas sellele laiemat reklaami tegema.

Tallinna kogudusest osales sel nädalal ehitustalgutel kokku 7 inimest. Neil päevil oli lõunalaua ümber umbes 12 inimest, mis tähendab, et ka kohalikke inimesi oli tööle taas abiks tulnud. Viktor selgitaski, et regulaarselt on abilisi olnud Narvast ja Jõhvi kandis, üldiselt siis Ida-Virumaalt. Mujalt Eestimaalt oli selline abiliste seltskond siiski esmakordne.

Nende päevade jooksul jõuti ära teha üsna mitu erinevat tööd. Kuna käimas on juba ka kirikutorni ehitus, siis ehitati betooni valamiseks vajalikke saalungeid. Toivo saagis umbes 100 meetri jagu elektrijuhtmete jaoks mõeldud soone. Naisterahvad värvisid aga korvtõstuki abil katuse metallsarikaid. Neljapäeval, kui Toivo ja Viktor möödunud päevadest rääkisid, oli just käsil fassaadi soojustuseks polüsterooli paigaldamine. Ning kõik koos jõuti nende päevade sees ka veel krundilt tekkinud küttepuud katlamaja keldrisse koristada.

Küsimusele, kas sellistest vabatahtlikest ka tõesti reaalset abi ehitusel on, vastas Viktor: “Ikka on abi, igast käepaarist on abi. Ja teiselt poolt innustab see meid, kes me muidu seda tööd siin omapead koguaeg teeme.”

Toivo omakorda kiitis, et vabatahtlike vastuvõtmiseks oli kõik väga hästi korraldatud. “Me saime süüa ja saime magada. Ilm on töö tegemiseks natuke liiga palav, aga tahtmise korral saab ikka hakkama.”

“Kutsume kõiki osalema, pange järjekorda,” innustas Viktor teisigi kiriku ehitamisele abiks tulema.

Jaga Facebookis
Vaata lisaks
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat