Laste seikluspäev Rakveres

Avaldatud 20.6.2012, autor Ly Kaasik

Pühapäeval, 17. juunil toimus Rakvere adventkoguduses laste seikluspäev. Lastele oli kutseid jagatud juba nädal aega varem Rakvere linnapäevadel. Seal sai iga soovija endale näomaalingu ning võis meisterdada paberist lille, kuhu oli kirjutatud ürituse aeg ja koht.

Pühapäeva lõunaks saabus kohale umbes 15-20 osalejat. Mõnel väiksemal olid kaasas ka vanemad. Enamik seikluspäeva korraldajaid oli Rakverest, kuid appi oli tulnud ka tallinlasi.

Ilmateade oli küll ennustanud terveks päevaks lausvihma, aga korraldajad palvetasid, et sajune ilm üritust ära ei rikuks, ning lõunal hakkaski taevas selgemaks muutuma. Seikluspäeva alguses, kui õues oli veel külm ja pilvine, kuulasid lapsed kirikus piiblijuttu ja õppisid selgeks mõned laulud. Hiljem, kui päike välja tuli, toimus kiriku aias mitmeid põnevaid tegevusi. Näiteks võisid poisid proovida kätt puust autode meisterdamises, samal ajal kui tüdrukud võistlesid, kes saab maisipulkadest ja grillvarrastest kõige pikema torni ehitada. Pärast seda jaguneti võistkondadesse ning otsiti rohu seest konnakujulisi komme ja kivikesi, millele olid kirjutatud erinevad iseloomuomadused.

Mängude vahel said lapsed lasta endale teha näomaalinguid ja süüa maitsvaid pannkooke, aga osalejate lemmik tundus olevat batuut, millel hüppamisega sisustati kõik vabad hetked. Päeva lõpuks kingiti igale kohalolijale medal.

Lisaks lõbusale ajaveetmisele jagati lastele ja nendega kaasas olnud vanematele infot kirikus toimuva kohta. Kõik seikluspäeval käinud lapsed on oodatud ka lastetundi ning nendega plaanitakse edaspidi veel nii mõndagi huvitavat ette võtta.

Jaga Facebookis
Veel samalt autorilt
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat