Jõulupidu Aruküla lastele

Avaldatud 23.12.2022, autor Ly Kaasik

17. detsembril toimus Aruküla Metsakirikus jõulupidu, kuhu olid oodatud kõik kohalikud lapsed koos vanematega. Kokkusaamine algas hingamispäeva pärastlõunal lühikese kontsertjumalateenistusega, kus kõneles Rakvere adventkoguduse pastor Toivo Kaasik. Jutluses keskendus Toivo Jeesuse sünniloole ja rõhutas Jumala usaldamise tähtsust. Ühtlasi soovitas ta lastel hoida oma vanematega usalduslikke suhteid ning pani vanematele südamele võtta lastega läbi käimisel eeskuju taevasest Isast. Koosoleku muusikalise osa eest hoolitses valdavalt Rakvere adventkoguduse liikmetest koosnev ansambel Koit Kalmuse juhendamisel.

Jumalateenistusele järgnes ilmselt enamiku laste jaoks päeva kõige oodatum osa – kingituste jagamine. Jõulukingid olid tehtud koostöös Tallinna Kompassi kogudusega ning seetõttu oli kokkusaamisele tulnud ka osa Kompassi koguduse liikmeid. Õhtu lõppes täiskasvanute jaoks ühise pidusöögiga, aga lapsed olid pärastpoole oodatud veel kiriku teisele korrusele piparkooke kaunistama.

Kuigi Rakvere adventkoguduse Aruküla grupp on liikmete arvult väike, osaleb jumalateenistustel tihti külalisi ja laste jõulupidu on Metsakirikus vaieldamatult üks iga-aastastest suursündmustest. See toob kirikusse nii lapsi kui ka vanemaid, kes muidu sinna ei satuks, ning aitab korraldajatel saada Arukülas elavate inimestega tuttavamaks. Osa lapsi olid esimest korda kirikus just selle aasta jõulupeol ja loodetavasti tulevad nad veel palju kordi tagasi.

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samalt autorilt
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat