Lõikustänu ja Suure Lootuse jumalateenistused Eestis

Avaldatud 12.10.2013, allikas Meie Aeg

Täna, 12. oktoobril jõuame lõpule Ellen White’i „Suure võitluse“ ühislugemisega. Aadressil lifeconneect.ee on iga päev alates 1. septembrist keegi jooksva päeva peatüki põhjal oma mõtteid jaganud. Viimase, 42. peatüki põhjal kirjutas oma peegelduse seitsmenda päeva adventistide koguduse Eesti liidu esimees David Nõmmik. Suur aitäh kõigile, kes selles kirjutamisketis kaasa lõid! Täna leiate siitsamast advent.ee lehelt „Suure võitluse“ teemalise viktoriini – selle tarvis koostasid küsimused meie koguduse seeniorid ja projekti juht pastor Rein Kalmus. Aitäh ka teile! Viktoriin on kõigile, mitte ainult neile, kes jõudsid ühise lugemisega sammu pidada. Iga peatüki kohta on üks küsimus kolme vastusevariandiga. Õige vastuse juures on ära toodud raamatu originaallehekülje number.

Täna tähistatakse adventkogudustes üle Eesti lõikustänu, paljudes kohtades on kaetud andiderohke laud. Sel aastal mõeldakse lõikustänu kõrval ka Suure Lootuse projektile. Kuigi ajakirjad Pääsetee ja Üheskoos ning raamat „Elu täis rõõmu“ ei ole veel Serbiast, kus neid trükitakse, Eestisse jõudnud, peetakse kogudustes lootuseteemalisi jumalateenistusi.

Tallinna I koguduses on algusega 11:15 lõikustänu jumalateenistus. Jutluse kirjakoht on Luuka 12:13-21; märksõnad: varandus ja ettenägelikkus, väärtused ning prioriteedid; Suure Lootuse projekt. Narva koguduses arutatakse Suure Lootuse projekti elluviimist, vaadatakse sissejuhatust filmile "Suur võitlus" (vene keeles) ning palvetatakse selle projekti ja inimeste pärast, kelle juurde minnakse oma usku Jumalasse jagama. Valga koguduses on lõikustänu jumalateenistus ja pärastlõunal koguneb kogudus selleks, et arutada Suure Lootuse projekti elluviimist ja lugeda raamatut "Suur võitlus“. Põltsamaal toimub hommikul pidulik lõikustänu jumalateenistus ning õhtul saab kogudus teelaua taga kokku, et palvetada ja jagada mõtteid, kogemusi ja tunnistusi misjoniteemadel. Sõna saavad kõik soovijad, aga eriliselt on selleks üles kutsutud koguduse osakondade juhid. Jõhvis peab pastor Suure Lootuse teemal kõne „Jeesus, meie Suur Lootus“ ning  jätkatakse  raamatu "Suur võitlus" kinkimist. Lõunal on  ühine lõunasöök ja jagatakse  toitu. Pühapäeval ja nädala sees jagatakse riided vajajatele. Jõhvi koguduseliikmed plaanivad esmaspäevast neljapäevani olla abis Võru kiriku ehitamisel. Keilas toimub Suure Lootuse teemaline jumalateenistus kell 11.00. Koguduseliikmed on  ette valmistanud 5minutilise mõtiskluse raamatu „Suur võitlus“ ainetel. Teenistuse käigus räägitakse ka ajakirjadest Üheskoos ja Pääsetee. Türil on samuti hommikune jumalateenistus pühendatud lõikustänule, pärastlõunal kogunetakse taas, et mõtiskleda tänulikkuse ja lootuse teemadel. Rakveres on samuti lõikustänu jumalateenistus. Tallinna II koguduses on algusega 15:30 Suure Lootuse projektile pühendatud pidulik kontsertjumalateenistus

Suure Lootuse projekti ajakirjad Pääsetee (vanemale lugejaskonnale) ning Üheskoos (noortele suunatud) on saadaval ka internetis. Leia paremalt veerust Suure Lootuse tekstiga kast, vajuta sellele ning saadki ajakirjadega tutvuda. Suure Lootuse projekti lehel on veel muudki materjali, mis väärib uurimist.

Suur Lootus on ettevõtmine, mis kutsub adventiste üle maailma mõtlema misjonitööle ja selles ka kaasa tegutsema. Nimetatud ajakirjad on koguduseliikmetele tasuta, et neid jagada oma sõpradele-tuttavatele. Raamat „Elu täis rõõmu“ on mõeldud enda usu kinnitamiseks ja identiteedi üle mõtisklemiseks. 

Jaga Facebookis
Vaata lisaks
Loe lisaks
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat