ASI kongressist "Muutev arm"

Avaldatud 29.12.2013, autor Katrin Dreiling

27. detsembrist 2013 kuni 1. jaanuarini 2014 osaleb Norras aastavahetuse ASI (Adventist-laymen's Services & Industries) kongressil 28 inimest ka Eestist. Kongressi teemaks on „Muutev arm“ ja kõik kõned ning töögrupid lähtuvad sellest. Lühiülevaade 27. ja 28. detsembrist.

Kongress algas 27. detsembri õhtul koosolekuga, kus kõnelesid Joakim Hjortland ja Claus Nybo. Joakim alustas oma kõnet meenutusega tragöödiast, kus noor mees lasi maha väga palju kooliõpilasi. Keegi ütles selle kohta: „Kui üks mees näitas nii palju viha, kui palju armastust peame meie ilmutama.“ Meie ülesanne on jagada Kristust. Peatekstiks oli ta valinud Jesaja 6. peatüki. Jesaja nägi selle nägemuse olukorras, kui tulevik polnud selge. Nüüd näitas Jumal, et Tema on troonil. Clausi kõne keskmeks oli Jeesuse ime, millest on räägitud igas evangeeliumis. See on 5000 mehe söötmine (Mk 6:30, Mt 14:12, Jh 6:3). Mõned mõtted: Mitte vaadata oma raskustele, vaid aidata teisi. Jeesus võttis leivad, õnnistas ja andis tagasi jüngritele. Nii peame ka meie andma selle, mis meil on, Jeesusele. Tema õnnistab ja annab meile selle tagasi, et võiksime anda teistele.

Hingamispäeva hommik algas kell seitse lühikese kõnega. Seekord kõneles Rootsi liidu president Göran Hansen. Ta oli valinud peatekstiks Fl 4:4–7. Paulus läks läbi raskustest, aga ta kirjutas siiski rõõmust.

Hingamispäevakool oli jagatud kolme gruppi. Üks suur rootsi ja norra keelt kõnelev ja kaks inglisekeelset gruppi. Eestlased moodustasid oma grupi. Kuigi aega oli vähe, jõudsime koos arutleda pühamust ja selle tähendusest tänapäeva inimesele. Hingamispäevakool algas kahe misjonijutuga käesoleval ajal toimuvast. Toodi näide ühest noorest mehest, kes sattus laagrisse aastal 2009, aga paar nädalat tagasi ta ristiti. Seepärast innustati noori panustama oma aega ja andeid Jumala töösse.

Hingamispäevasel koosolekul saime kuulda kaunist muusikat ja peakõneleja Jerry Page rääkis ärkamisest. Tema kõne põhitekstiks oli Rooma 13:12. Ta rõhutas, et elame lõpuajal ning me vajame inimesi, kes peegeldavad Jumalat.

Pealelõunal saime osa huvitavast arutelust, kus kuus noort meest arutlesid selle üle, kuidas saame jõuda postmodernistlike inimesteni. Kuulajatel oli võimalus esitada küsimusi, millele anti ka tabavad vastused.

Siinkohal tahan innustada vaatama otseülekandeid aadressilt lifestyletv.se

Jaga Facebookis
Veel samalt autorilt
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat