Esimesel omalaadsel konverentsil uuriti koguduse struktuuri ja missiooni

Avaldatud 21.5.2014, allikas Adventist Review

13.–15. mail oli Washingtonis Põhja-Ameerika (NAD, ingl k) kogudusejuhtide ajalooline kokkusaamine, et arutada koguduse ja selle struktuuri ning organisatsiooni ja missiooniga seotud küsimusi. See on esimene kord, mil kõikide administratiivüksuste, unioonide ja liitude presidendid, peasekretärid ja finantsosakondade juhid pidasid ühist koosolekut.

Konverentsi alustades väljendasid kogudusejuhid, kaasa arvatud haridus- ja tervisevaldkonna juhid tugevat valmisolekut asetada koguduse tõhusus ja missioon enda positsioonist ettepoole. Küsimusele, kas inimesed on valmis ohverdama oma positsiooni, kui see aitaks adventkoguduse missiooni edasi viia, vastas jaatavalt 95% kohalviibijatest.

Delegaadid tervitasid seda tulemust aplausiga. „On imeline, et Põhja-Ameerika koguduste juhid on sellele erilisele kokkusaamisele tulnud avatud südame ja meelega,” ütles Põhja-Ameerika divisjoni president Dan Jackson. „Selline isetu vaimsus näitab tõelist igatsust katsuda meie praegused organisatsioonilised ja misjonialased süsteemid läbi ja mõelda, kuidas me peaksime neid kohandama, et adventkogudus oleks 21. sajandi kogukondades määravaa tähtsusega.”

Konverents toimus pealkirja all „Shaping the NAD of Tomorrow”, sel esitleti, kuidas religioonikeskkond on Põhja-Ameerikas aja jooksul muutunud, räägiti adventhariduse kitsaskohtadest ja arutati, kuidas valitsemine ning organisatsiooni struktuur mõjutab koguduse töö tõhusust ning selle misiooni. Pärast iga esitlust osalesid kuulajad väikegruppide arutelus, valida oli kolme teema vahel: misjon ja tänapäeva auditoorium, haridus ning koguduse administratiivne struktuur. Grupitöö tulemusel kirja pandud punktid liideti tervikuks ning osalejad pidid edasise tegevuse tarvis need tähtsuse järjekorda panema. Delegaatide prioriteetide hulka kuulusid järgmised punktid:

1. arendada ja levitada strateegiat, mis on seotud selgema adventistliku identiteediga, innustada koguduseliikmeid lävima rohkem ilmaliku kogukonnaga, kaasa arvatud avada kirikud rohkem ja rohkemateks tundideks kohalikule kogukonnale;

2. sõnastada soovitused, mis on seotud koguduse administratiivse töö ja teenimisega, nii et kogudus saaks kiirendada oma tegevusi ja vältida tegevuste ebavajalikku kordamist igal tasandil;

3. määrata esinduskogu, mis esitaks vähemalt kolm ettepanekut, kuidas liikmete majanduslikku toetust ümber jagada, et see saaks edendada koguduse missiooni.

Enne konverentsi viidi Põhja-Ameerika enam kui 470 pastori, haridustöötaja, kogudusejuhi ja pensionile jäänud töötajate seas läbi küsitlus erinevate teemade kohta. Vastajaid oli esialgsest valimist 72%, mida uuringu analüütik Karl Bailey pidas anonüümse küsituse puhul väga heaks tulemuseks.

Jaga Facebookis
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat