Nigeeria kogudusejuhi sõnul on Boko Haram hävitanud ühe sealse koguduse

Avaldatud 25.9.2014, allikas Adventist News Network

Seitsmenda Päeva Adventistide Põhja-Nigeeria koguduse ametnik ütles, et terrorirühmitus Boko Haram on hävitanud adventkoguduse, viimase kuu jooksul on koguduseliikmed sellest piirkonnast põgenenud.

Magari adventkoguduse maja Borno osariigi kirdeosas põles maha 23. augustil, ütles Põhja-Nigeeria uniooni liidu president Stephen H. Bindas. Bindas lisas, et koguduse 67 liiget põgenesid piirkonnast pärast Boko Harami ähvardusi.

Magar on küla Borno osariigi pealinna Maiduguri lähedal. Sealne adventkirik oli üks seitsmest, mis ehitati 2009. aastal globaalmisjoni fondi vahenditega.

Bindas ütles, et paljude koguduseliikmete asukoht on teadmata. Mõned läksid riigi keskosas asuvasse Josi linna ja elavad praegu Kirde-Nigeeria koguduste liidu ruumides.

„Praegu on mässulised võtnud üle nende kodud, toiduvarud ja majapidamised,” ütles Bindas oma e-kirjas. Ta lias, et kuigi ükski adventkogudus piirkonnas ei ole varem ähvardusi saanud, jagavad paljud teised kristlikud grupid sama saatust.

„Me palume üleilmset kogudust pidada oma palveis meeles Kirde-Nigeeria kogudust ja aidata mis iganes vahenditega taastada nende inimeste lootus, kes on oma kodust põgenenud,” ütles Bindas.

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat