Adventkogudus kutsub üles Nigeeria vangistatud tüdrukute pärast palvetama

Avaldatud 3.6.2014, allikas Adventist News Network

Ülemaailmne Seitsmenda Päeva Adventistide Kogudus kutsus mai viimastel päevadel üle palvetama pea 300 tüdruku eest, kes langesid seitsme nädala eest Põhja-Nigeerias sõjalise rühmituse pantvangi.

Koguduse ametnikud innustavad koguduseliikmeid kasutama Twitterit märgusõnaga #unitedinprayer ja #nigeriagirls, et ühineda Nigeeria koguduse juhtidega palves.

Ida-Nigeeria uniooni president Bassey Udoh kutsus adventiste tüdrukute pärast palvetama, et nad vabastataks rahumeelselt, et nende peres valitseks rahu ja et valitsusel oleks tarkust vangistajatega läbirääkimisi pidada.

Sõjaline rühmitus Boko Haram on võtnud vastutuse vähemalt 276 tüdruku pantvangistamises, tüdrukud rööviti Borno osariigi Chiboki piirkonna tüdrukutekoolist 14. aprillil. Ajakirjanduse andmetel on tüdrukuid sunnitud vastu võtma islamiusku.

Boko Haram tähendab hausa keeles „lääne haridus on patt”.

„Neile tüdrukutele on keelatud õigust haridusele, mis aitaks neil edendada oma elu ja saavutada oma parim,” ütles ülemaailmse adventkoguduse naisteteenistuse juht Heather-Dawn Small. „Keskkond, milles nad praegu elavad, on piiratud seepärast, et nad on naised.”

Adventkoguduse avalike suhete ja usuvabaduse osakonna asejuht Dwayne Leslie ütles, et Boko Harami meediakajastus on osa rühmituse pidevast usuvabaduse piiramisest selles regioonis.

„See vägivaldne sekt on pikaajaliselt ja süstemaatiliselt pidanud sõda kristlaste ja mõõdukate moslemite vastu Põhja-Nigeerias,” ütles Leslie. „Ma olen väga kurb selle inimõiguste ja usuvabaduse rikkumise tõttu ja palvetan nende tüdrukute turvalise kojunaasmise pärast.”

Koguduse kõneisik ütles, et koguduseliikmed võivad jätkuvalt kasutada sotsiaalmeedia vahendeid ühendatud palveks.

„Märksõna #unitedinprayer on adventkoguduse viis, millega kutsuda üles eriliste teemade pärast palvetamist,” ütles adventkoguduse kommunikatsiooniosakonna asedirektor Garrett Caldwell.

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat