Põltsamaa pallipäev oli heategevusliku suunitlusega

Avaldatud 17.11.2014, allikas Meie Aeg

16. novembril pidas kaheksa võrkpallimeeskonda maha pallimängudele pühendatud sõbraliku lahingu, milles ei selgitatud ei kaotajaid ega võitjaid. Eelmine sarnane pallipäev oli veebruaris, mis omakorda kasvas välja kunagisest piibli- ja pallipäevaformaadist.

Pallipäeva üks korraldajaid Ardo Rosin peab päeva kordaläinuks. „Kui kevadel oli üheksa võistkonda, siis nüüd oli kaheksa. Oleme tahtnud nii teha, et me ei mängi võidu peale, vaid selle peale, et midagi koos ühiselt teha. Kõik mängisid kõigi võistkondadega läbi ja muude tegevuste jaoks eriti aega ei jäänudki.”

Sel aastal kandis pallipäev heategevuse mõtet ja osavõtutasude eest osteti ühele Põltsamaa perele talveks küttepuud. „Pidime natuke juurde maksma, aga põhimõtteliselt sai selline kingitus tehtud raskes majanduslikus seisus emale, kel on kaks last. Neil ei olnud talveks midagi varutud,” ütles Ardo.

Perekonna juurde, keda aidata, juhatas pallipäeva korraldajaid Helena Nõmmiku palve, milles ta palus Jumalalt võimalusi, kuidas aidata oma töö juures noori inimesi. Helena töötab koolis huvijuhina.

„Meie kooli tuli eelmisel aastal uus poiss, hakkasin temaga suhtlema. Saime sõbraks ja ta hakkas minu kabinetis käima, jutustasime ning ta rääkis ka oma kodust. Tuli välja, et tal ei ole riideid, ei saa korralikult süüa. Organiseerisin talle riideid, rääkisin kirikus sellest perest ja sellest, kuidas ma olin palvetanud, et töö kaudu noori aidata,” rääkis Helena. „Jumal vastas sellele palvele nii otseselt. Alguses ma ei saanud aru, et see pere ongi palve vastus. Ardole läks minu tunnistus kirikus südamesse ja mõtlesime, kuidas seda perekonda aidata saaksime. Ardo pani ette, et uuriksin, kas sel perel on talvepuid vaja. Ma ei olnud jõudnud uurida, kui poiss päev hiljem ütles klassijuhatajale, et kodus on nii külm, sest puude jaoks ei ole raha. Siis saigi asi otsustatud,” on Helena palvevastuse üle rõõmus.

Küttepuud viidi perekonnale pallipäeva hommikul koduõuele, Ardo ämm Heli Ust küpsetas perele ka tordi.

Ardo selgitas, et ka tulevikus soovivad nad pallipäevaga heategevust jätkata. „Kutsusin lõputseremoonial üles, et kui inimesed oma kogudustesse lähevad, nad märkaksid neid, kes abi vajavad. Järgmisel aastal saame Põltsamaa pallipäeval aidata kedagi teist. Abivajaja ei pea tingimata olema koguduse liige.” Pallipäeva korraldusmeeskond tänab kõiki, kes andsid oma panuse, et sel perel oleks soe tuba.

Koguduste liidu noortejuht Andres Ploompuu vastas küsimusele, kas millalgi on tulemas ka piiblipäev, et noortenõukogus on seda asja arutatud ja praeguse plaani järgi tuleb varakevadel päev, mis on pühendatud eriliselt piibliuurimisele. „See päev ei kao kindlasti ära. Lahutasime piibli- ja pallipäeva, sest paljude meelest üks segas teist. Selline mulje oli ka minul.”

Järgmine pallipäev aga ei tule uue aasta veebruaris, nagu oli tänavu, vaid see jääb korraldajate sõnul hilissügisesse aega.

Pildid: Guido Daniel

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat