Tallinna III koguduses viidi läbi evangeelne seminar

Avaldatud 24.11.2014, allikas Meie Aeg

Tallinna III kogudus korraldas Misjonilinn Tallinn 2014 raames evangeelse seminari „Iidsete kadunud linnade imelised faktid”, mille viis läbi ukraina pastor Aleksandr Antonjuk. Tema abiline ja meeskonnakaaslane oli Vjatšeslav Žila. „Aleksandr ja Vjatšeslav töötavad meeskonnana. Vjatšeslav on igapäevases elus näitleja ja laulja ja oskab väga kõrgekvaliteediliselt luua ürituse pidulikku meeleolu ja teha teemaesitlusi,” ütles Tallinna III koguduse pastor Ruslan Karlov. Seminar vältas kaks nädalat ja selle lõppedes laupäeval, 22. novembril liitus Tallinna III kogudusega neli uut koguduseliiget.

Enne seminari algust teavitasid III koguduse liikmed inimesi seminarist erinevail viisidel. „Laiali jagati umbes 600 reklaamlehte, andsime neid tuttavatele ja lähedastele. Teist meetodit oleme kasutanud ühe korra ka varem: korraldasime Henri Troniga nädal enne seminari algust kontserdi. Rootsi-Mihkli kirikus toimus meesansambli kontsert, kohal oli väga palju inimesi. Rääkisime kontserdi lõpus, et meie meeskond korraldab seminari ja meile tuleb külla inimene, kes peab väga informatiivseid ja kvaliteetseid loenguid Piibli arheoloogiast. Inimesed võtsid voldikuid rõõmuga,” selgitas Ruslan Karlov.

Idee kutsuda seminari läbi viima välispastor käis välja III koguduse vanem Vassili Klõtško. Ruslan lisas, et Aleksandr Antonjuk on väga andekas jutlustaja. „Olin igal õhtul seminaril kohal, üldine mulje on väga meeldiv. Siin oli eriline keskkond, teine maailm, kvaliteetsed slaidid, Vjatšeslav tegi ettekandeid, muusikutel oli oma osa. Oli eriline tunne sellest osa saada. Igal õhtul tuli inimesi pärast loengut Aleksandri juurde,nad suhtlesid temaga, küsisid küsimusi. Lõpuks oli kahju lahku minna.”

Seminar lõppes laupäeval, 22. novembril, enne seda toimunud jumalateenistusel ristiti kogudusse neli inimest, ristijaks oli seminari läbiviija. „Evangeeliumikampaanias tekib kõneleja ja kuulajate vahel tugev side ja inimesed tahavad ristitud saada just tema poolt. Aleksandr pakkus küll, et mina ristiksin, aga ma mäletan enda lapsepõlve tunnet: minu jaoks oli ka oluline, et mind ristiks inimene, kes mulle jutlustab. Otsustasime, et tema ristib,” rääkis Ruslan ristimisjumalateenistusest.

Jumalateenistus laupäeval oli ka muul moel tavapärasest erinev: „Tegime jumalateenistuse nende inimeste jaoks, kellele see oli esimene kord. Ei olnud tavapärast annetust, igaüks sai panna oma osa ümbrikusse. Ei olnud vaheaega õppetüki ja jutluse vahel, ei olnud teateid. Soovisime teha tervikliku jumalateenistuse. Hingamispäevakool oli ka kõigile ühine. Oli huvitav, aga ebatavaline.”

Viimasel seminariõhtul oli väike kontsert, tervitati uusi koguduseliikmeid, palvetati nende eest. „Pastor rääkis viimase osa, milleks oli taevariik, mis meid ees ootab. Oli väga südamlik õhtu. Kutsusime ette kõik need, kes olid kaadri taga: kes tegid otseülekannet, helitehnikud, muusikud, kinkisime kingitusi neile ja Aleksandrile ning Vjatšeslavile. Oli eriline ühtsuse tunne ja tundub, et see seminar muutis meie meeskonna ühtsemaks.”

Ruslan lisas, et see seminar andis julgust ka edaspidi midagi sarnast korraldada. „Inimesed külastasid, igal õhtul. Seminari jooksul oli neid, kes käisid vaid paaril õhtul ning oli ka neid, kes tulid poole pealt. Ma arvan, et see andis meile julgust. Me nägime oma nõrku ja tugevaid külgi. Mõnda asja on vaja ettevalmistuse staadiumis muuta, see oli meile suur ja hea kogemus, nii et kui teeme järgmisel korral, teeme mõned asjad teistmoodi, aga üldiselt meeldis kõigile.”

Jaga Facebookis
Vaata lisaks
Loe lisaks
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat