Põltsamaa sessiooniga tõmmati joon alla piiblikooli I poolaastale

Avaldatud 8.12.2015, allikas Meie Aeg

Möödunud nädalavahetusel, 5. ja 6. detsembril said Põltsamaa adventkirikus kokku piiblikooli õpilased. Seekord oli teemaks jutluse ettevalmistamine. Võrreldes möödunud kolme sessiooniga oli täiskasvanutest eraldi, ent siiski sama teemaga koolitus teismelistele noortele.

Eesti liidu haridustöö juht Mervi Kalmus ütles möödunud nädalavahetusele tagasi vaadates, et sel korral tekkis tunne, et „piiblikooli seltskond, kes on hakanud kord kuus koos käima, on kokku kasvanud”.

Kui siiani ei ole meil olnud järjepidevat seminarisarja, siis nüüd on seoses piiblikooliga hakanud ilmnema lisaväärtus, mille kohta Mervi sõnas, et piiblikooli ette valmistades ja selle mõttega tegeledes ei osanud arvatagi, et võiks tekkida. „Umbes 40 inimest on käinud piiblikoolis regulaarselt ja nendest on omad inimesed saanud. Ma väga ootan kevade sessioone, sest nüüd on teemad selguma hakanud ja tundub, et inimestes on motivatsiooni jätkata. 40–50 inimest on ka arvuliselt selline hulk, kel on nii suur potentsiaal, nad on tahtlikud õppima ja midagi praktilist tegema. See on suur lisaväärtus meie kogudusele Eestis.”

Teismelistele suunatud koolitusega tegelesid Andres Ploompuu, Mairo Tutk ja Aleksandr Tsugai. Mervi ütles, et teismelisi palju polnud, aga need, kes olid, olid hästi tublid. „Teismelised said päris praktilist koolitust, nad pidid lühikese jutluse ette valmistama ja ette kandma. Täiskasvanutega rääkisime teooriast ja vaatasime jutluseid. On hea meel, et noored võtsid härjal sarvist. Aitäh Andresele, Mairole ja Aleksandrile, kes noortega tegelesid!” rääkis Mervi.

Andres lisas, et nädalavahetus noortega oli tore. „Teemaks oli kõne pidamise kunst, laupäeval rääkisime teooriast, vaatasime üht esinemist ka. Pühapäeval oli praktika, aitasin neil oma etteasted ette valmistada ja ette kanda,” ütles ta.

„Pärast tulid noored mind tänama ja ütlesid, et said esinemise osas kõvasti enesekindlust juurde,” ütles Andres ja lisas, et noorte jaoks on oluline arusaamine, et kui nad kardavad midagi, siis ei tohi käega lüüa ja öelda, et see pole tema jaoks. „Meil kõigil tuleb ühel või teisel viisil avalikult sõna võtta, see oskus on elus kasuks. Hirm on loomulik. Kaasaaegne psühholoogia õpetab, et kui inimene kordab mingit tegevust, mida ta alguses kardab, siis hiljem muutub see tegevus tavaliseks,” julgustas Andres noori julgele pealehakkamisele.

Piiblikooli sessioonid jätkuvad veebruaris, jaanuarikuu jääb vahele. Järgmine sessioon on 20. ja 21. veebruaril Tartu adventkirikus. „Saame kokku Tartus, meil on taas eesõigus kuulata külalist Newboldist,” avaldas Mervi tulevikuplaane. Kaugema tuleviku osas soovib ta säilitada veel põnevust, ent lisas, et hiljemalt aastavahetuseks ilmub plakat edasise infoga. „Niipalju veel, et on lootus ja tõenäosus, et nagu sügisel, läheme ka kevadel Riiga seminarile, kus on külalised peakonverentsist ja divisjonist,” ütles Mervi.

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat