ADRA Sloveenia pälvis töö eest rändekriisis riikliku autasu

Avaldatud 14.3.2016, allikas TEDNews

Sloveenia valitsus tunnustas ADRA Sloveenia haru tööd silmapaistva töö eest Euroopa rändekriisis rahvusliku kodanikukaitse pronksmedaliga. Auhinna andis 1. märtsil, maailma kodanikukaitse päeval, üle Sloveenia kaitseministeerium. Paar päeva pärast auhindamistseremooniat anti neljale ADRA vabatahtlikule nende pühendumise ja eduka töö eest pagulastega medal.

„Me oleme selle autasu eest, mis tunnustab pühendunud ja edukat tööd pagulastega, väga tänulikud,” ütles ADRA Sloveenia direktor Maja Ahac. „Me oleme rõõmsad, ja tänulikud neile, kes annavad oma osa selles suures heategevusloos.”

2015. aasta oktoobrist kuni 2016. aasta märtsini on Sloveeniasse saabunud 477 792 põgenikku. See moodustab riigi 2,1 miljonist elanikust pea veerandi.

Suurem osa põgenikke tuli läbi Brežice ja Dobova – just sinna on Sloveenia ADRA oma jõupingutused ka suunanud. Nad koguvad annetusi, hügieenitarbeid ja lastele vajalikku. ADRA hoolitseb peamiselt nende põgenike eest, kes on Dobova rongijaamas, miskaudu enamus põgenikke riiki saabub ja kus nad lähedal asuvas registreerimispunktis registreeritakse.

Sloveenias on vaid 14 kogudust ja koguduse liikmeskond veidi üle 500, seega loodab ADRA palju erineva taustaga vabatahtlike abile. „See auhind kuulub ADRA Sloveenia vabatahtlikele, kes on isetult aidanud põgenikke ja migrante, kes vajavad meie abi. Vabatahtlikud on tööl olnud alates möödunud suvest,” ütles Ahac. ADRA Sloveenia töö ei lõpe siin, siin asub ka toetav teenistus, mis pakub abi Kreekale, Serbiale ja Makedooniale. Neid toetavaid tegevusi on edaspidi veel rohkem vaja, kui Euroopa migratsioonipoliitika muutub ja Balkani migratsioonitee pannakse kinni, mis omakorda jätab põgenikud Makedoonia, Kreeka ja Türgi piiridele.

Maailma kodanikukaitse päeva tähistatakse kord aastas, selle eesmärk on tõsta esile kodanikukaise olulisust ning kaitsta kõiki kodanikke tööl, koolis, kodus ja mujal.  

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat