Adventkogudus tähistab 15. juunil üleilmset põgenikepäeva

Avaldatud 5.6.2019, allikas Adventist Review

Seitsmenda päeva adventistide kogudus tähistab hingamispäeval, 15. juunil põgenikepäeva, et tuletada koguduseliikmetele meelde: külalislahke mõtteviis on piibellik ning sellel võivad olla üllatavad ning positiivsed tulemused. 15. juuni on lähim hingamispäev ÜRO kalendris olevale 20. juuni põgenikepäevale. Tänavuse aasta teema on „Külalislahkus – armu ja õnnistuste meeldetuletus”.

2019. aastal on igas minutis kakskümmend inimest olnud sunnitud jätma oma kodu sõja, tagakiusamise või terrori tõttu. Praegu on maailmas 68 miljonit põgenikku või koduta jäänud inimest. Keegi neist ei ole sellist eluviisi valinud, nad on sunnitud niiviisi elama.

Kõik uudised ei ole siiski halvad. Kogudused, üksikinimesed ja heategevusasutused on saanud tuge annetuste ja riikliku rahastuse näol ning selle toel on tehtud tööd põgenike kogukondades, nii et nad saaksid tunda end teretulnuna ja kohaneda uue koduga. Traumade ja haigetsaamiste keskel annab see lootust.

Alates 2016. aastast on adventkogudus jaganud põgenike lugusid, seda tehakse ka tänavu, aga veidi teisiti.

2019. aasta põgenikepäevaks valmib dokumentaalfilm, milles jutustatakse lugusid kogu Euroopast. Teiste lugude seas on lugu sellest, kuidas Inglismaal üks kogudus korraldab lastele koolipäeva järgset klubi, innustades lapsi; Saksamaal pakutakse koolitusi ja kokku on kutsusud ka kogukonna laulukoor; Hispaanias aitavad ADRA vabatahtlikud põgenikel ja migrantidel ühiskonda sulanduda.

Sel erilisel hingamispäeval keskendutakse sihtriikidele – paikadele, kuhu põgenikud soovivad elama asuda. Dokumentaalfilm räägib loo sellest, kuidas hoolivad ja armastavad inimesed, kogukonnad ja kogudused ning adventkoguduse arengu- ja katastroofiabi organisatsioon (ADRA) aitab inimestel uues olustikus toime tulla, õppida keelt, omandada haridust, kohaneda uue kultuuriga ja õppida tundma selle paiga väärtusi, mida nad nüüd koduks nimetavad.

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat