Kuidas reageerida Brüsseli terrorirünnakutele?

Avaldatud 23.3.2016, allikas TEDNews

Küsimus: kuidas peaksid seitsmenda päeva adventistid reageerima terrorirünnakutele nagu see, mis teisipäeval Brüsselis toime pandi?

Vastus: kogudusejuhid ütlevad, et tee omalt poolt veel enam jõupingutisi, et jagada Jeesuse armastust ja lootust Tema peatse tuleku kohta.

Adventistid Euroopas ja igal pool mujal olid pärast Belgia pealinna Brüsseli lennujaamas toimunud plahvatusi šokeeritud.

Plahvatuste eest võttis vastutuse ISIS ja võimud on hoiatanud, et rünnakuid võib tulla veelgi.

Kogudusejuhid ütlesid, et adventistidel ei ole põhjust tunda hirmu, selle asemel kutsutakse üles palvetama ning otsima igapäevaseid viise, kuidas näidata Kristusest lähtuvat kaastunnet üles nende suhtes, kel on valus.

„Oma prohvetliku arusaamise järgi teame, et kurjus ja verevalamine määndavad meie maailma kuni meie Lunastaja tulemiseni, aga meie kohus on esindada ning jagada Kristuse armastust nendega, kes leinavad ja kes kannatavad,” ütles Suurbritannia ja Iirimaa adventkoguduse juht Ian Sweeney.

„Meie vastus vihategudele on Kristuse armastuse teod,” ütles Sweeney.

Ta lisas, et armastuse tegude hulka kuulub „palvetamine, lohutamine ja igapäevased lahked teod”.

Trans-Euroopa divisjoni president Raafat Kamal ütles, et terroristide eesmärk on külvata hirmu ja vihkamist ning need on „täiesti vastupidised Jumala rahva viisidele”.

„Need teod ei tohi väärata meie misjonitööd – see tähendab vajadusel ka reisimist läbi rahvusvaheliste lennujaamade,” ütles ta.

Seitsmenda Päeva Adventistide koguduse missioon on viia ellu Jeesuse suur misjonikäsk, mis on kirjas Matteuse 28:19, 20. Kogudus kuulutab ka kolmeinglikuulutust Jeesuse peatsest tagasitulemisest (Ilm 14:6–12).

Adventkoguduse töötajad reisivad evangeeliumitöö raames üsna palju, kaasa arvatud TEDi piires, kuhu kuulub 22 riiki Iirimaast põhjas kuni Kreeka ja Küproseni lõunas, aga ka Holland ja Balkani riigid.

„Me peame olema ettevaatlikud, aga me ei tohi terrorile järele anda,” ütles Kamal. „Meie peaeesmärk on inimestele Euroopas teada anda, et Jumal armastab neid; me peame juhendama ja koolitama selles piirkonnas, mille eest me vastutame.”

Üleilmse adventkoguduse president Ted N. C. Wilson pöördus Brüsselis elavate koguduseliikmete poole, et nad sel nädalal eriliselt oma kogukonnas tegutseksid.

„Ma olen belglaste pärast palvetanud ja meie koguduseliikmete pärast, kes saavad sel raskel ajal teistele vaimulikus toeks olla,” kirjutas Wilson teisipäeval oma Facebooki-seinal. „Me täname oma noori, kes julgustasid möödunud hingamispäeval, üleilmsel noortepäeval paljusid linlasi, kaasa arvatud politseijaoskonnas.”

Belgia kogudusejuht Jeroen Tuinstra, kes otsustas teisipäeval tavapärase metroosõidu asemel tööle minna autoga, pääses seega otsesest terrorirünnakust. Ta sõnas, et on koos koguduseliikmetega linna pärast palvetanud.

„Me avaldame kaastunnet ohvrite lähedastele ja palvetame nende perede ning kõigi linlaste turvalisuse pärast,” ütles Tuinstra.

Jaga Facebookis
Loe lisaks
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat