Kenya terrorirünnaku ohvrite seas on ka adventpere

Avaldatud 25.9.2013, autor Adventist News Network

Kenyas Nairobi linna kaubanduskeskuses toimunud terrorirünnakus sai surma ka üks adventist, Harun Oyieke, Kenya kolledži (aukohaga Karenis) lektor, tema abikaasa Florence Awino on Kenya ülikooli bioloogiateaduste professor. Rünnakus sai surma 60 inimest ja haavatuid on enam kui 170. Rünnaku algus on umbes kell 11 laupäeva ennelõunal. Relvastatud terroristid ründasid kaubanduskeskust ja tapsid 60 seal viibinud inimest. Tapetute seas oli lõuna-aafriklasi, ghanalasi, prantslasi, hollandlasi, austraallasi, inglasi, hiinlasi, indialasi ja kanadalasi. Ohvrite seas oli ka mitu Kenya politseinikku ja sõjaväelast, kes püüdsid pantvange päästa.

Maailma riigijuhid, nende seas ka ÜRO peasekretär Ban-ki Moon ja USA president Barack Obama on rünnaku hukka mõistnud ja avaldanud lähedase kaotanud inimestele kaastunnet.

Kenya president Uhuru Kenyatta, kes kaotas rünnakus nõo ja tema kihlatu, väljendas samuti hukkamõistu, lisades, et tema valitsus ei lase terroristidel lõhkuda riigis kehtivaid religioonidevahelisi suhteid. 

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat