Kevadpidustuste meeskond tutvustas 2009. aasta plaane

Avaldatud 22.4.2008, autor Lauri Beekmann, allikas Meie Aeg

Pühapäeval, 20. aprillil tutvustas Kevadpidustuste projekti meeskond potentsiaalsetele sponsoritele ja toetajatele 2009. aastal Tartus toimuvate Kevadpidustuste plaane ja vajadusi.

Adventistide Kevadpidustused on Adventistide Koguduste Eesti Liidu (AKEL) poolt kinnitatud ning selle liikmete poolt teostatud suurüritus, mida korraldatakse iga kahe aasta tagant Eestimaa erinevates kohtades ning mille peamisteks väljunditeks on eelkõige rohke muusika ning ülesehitav sõnum. Seni on üritus toimunud kahel korral – kolm aastat tagasi Paides ning möödunud aastal Pärnus.

Järgmisel aastal toimuvad kevadpidustused esmakordselt kahel päeval, 25.-26. aprillil Tartu Vanemuise Kontserdimajas.

Pühapäevasel kohtumisel Tartu Eesti Restoranis selgitas projektijuht Andres Ploompuu Kevadpidustuste eesmärki: “Pakkuda Kevadpidustuste enda organiseerimise näitel, mida on võimalik koos tegutsedes saavutada ning selle kaudu innustada koguduse liikmeid ka edaspidisele koostööle ja innovaatilisele mõtteviisile.”

Projekti teine juht, Karmen Palts, rääkis kohaletulnuile lähemalt ürituse sisust ja nende kahe päeva sisse mahtuvatest ettevõtmistest. Karmen selgitas bokside ja töötubade rolli Kevadpidustustel ja rääkis uuest üritusega kaasnevast raamatust, milleks on Ben Carsoni “Gifted Hands”. Tegemist on ühe maailmakuulsa adventistist neurokirurgi inspireeriva looga, mis kindlasti võiks ka laiemat lugejaskonda huvitada. Uudse nähtusena on oodata raamatut ka audioteosena.

Tartu Kevadpidustuste oodatuimaks osaks saab kindlasti olema muusikal “Eeden”. “Muusikal jutustab sellest, kuidas Mooses kirjeldab oma kahele lapsele maailma loomist ja selle algust,” selgitas muusikaliprojekti juht Aldar Nõmmik. Libreto kirjutas Toomas Lukk, muusikat kirjutab Neeme Arras ning orkestreeringu teeb Guido Kriik.

Muusika on Kevadpidustuste keskmes ka mitmel muul moel. Ülle Ploompuu rääkis „Laulupere kokkutuleku” plaanidest. „Nagu nimigi juba reedab, on see selline üritus, kus võib koos laulmas näha palju erinevate generatsioonide esindajaid. Seal on noored, kes alles õpivad tundma oma Päästjat ning vanemad inimesed, kes on oma elu täielikult Temale andnud. Neid kõiki ühendab laul,” rääkis Ülle.

“Laulupere kokkutulek” on plaanis hiljem välja anda ka DVD-na, mis on üheks osaks Kevapidustuste videoosakonna tööst. “Videoosakonnal on palju tööd ja kaasaegses maailmas on see töö väga oluline,” rääkis osakonna juht Indrek Ploompuu. “Eriti, kui arvestada misjonitööd, mis meil on võimalik teha interneti vahendusel. Seepärast soovime meie anda parima, et neid võimalusi ära kasutada. Need võimalused on tõesti suured ning mõne aasta taguse ajaga võrreldes meile täiesti kättesaadavad. On vaja vaid selle nimel tegutseda,” ütles Indrek.

Projekti meeskond tutvustas lähemalt ka selle suure ettevõtmisega kaasnevaid kulutusi ja võimalusi igaühel seda toetada. Toetused võib suunata:
AKELile ning nn “Kevadpidustuste fondi” järgmisele arveldusarvele: AKEL, SEB 10152001624006 (Selgituseks kirjuta: “Kevadpidustused 2009” või projekt mida soovite toetada).

"Kristlaste üle naerdakse tihti nende "usu" pärast,” võttis Andres kokku. „Näitame siis koos, mida usk suudab! Usk paneb meid tegutsema. Usk paneb meid elama. Usk muudab võimatu võimalikuks. Praegu on ju võimaluste aeg!"

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samalt autorilt
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat