TED palvekalender 02.-08.10.2005

Avaldatud 2.10.2005, autor Valdis Zilgalvis

"Aga kui rahvahulgad said seda teada, järgnesid nad talle. Ja Jeesus võttis nad vastu ning rääkis neile Jumala riigist ja parandas need, kel tervekstegemist vaja." Luuka 9:11

Jeesus tahtis oma jüngritega rahulikus kohas kohtuda. Nad olid just saabunud misjonitöölt, ning kõik tahtsid jagada oma edulugusid ja rõõmustada kordaminekutest. Kuid ka inimesed olid sellest kuulnud, ning nemad ei tahtnud, et Jeesus ja jüngrid oleksid üksi. Tekst ütleb, et nad järgnesid Talle. Ta ei pidanud panema reklaami edastamiseks üles SAT-TV saatjat, ei jaganud brožüüre ega ehitanud linna uhkeimat kirikut. Inimesed lihtsalt järgnesid Talle. Miks?

Ellen White annab lühikese seletuse: Ainult Kristuse meetod on tõeliselt edukas inimesteni jõudmisel. Päästja teenis inimesi kui keegi, kes tahab neile head. Ta näitas oma kaastunnet nende vastu, teenis nende vajadusi ja võitis nende usalduse. Siis ütles Ta neile: „Järgi mind!“. (Suure arsti jälgedes 143.3)

Ka täna oleme me sarnases olukorras. Balti riikides on inimesed muutunud samasugusteks, kui Lääne-Euroopas. Inimesed ei taha olla seotud ühegi kogudusega. Vanad evangelismi meetodid ei tööta enam. Kuid kõige selle juures on ka häid sõnumeid. Mõned koguduseliikmed on leidnud viise, kuidas aidata ühiskonda ja lammutanud sellega eelarvamustemüüre adventkoguduse ümbert. Ma arvan, et see on hea algus inimesteni jõudmisel.

Palvesoovid:
1.Palvetame liikmete pärast, kes mõtlevad veel, milline viis on parim jõudmaks inimesteni ühiskonnas.
2.Et Issand oleks austatud nende poolt, kes on leidnud erinevaid viise, kuidas jõuda ühiskonnani.

TED
Jaga Facebookis
Veel samalt autorilt
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat