Misjonijutt: Kuidas küla adventistid omaks võttis

Avaldatud 26.8.2017

Eelmisel nädalal kuulsime väikesest Kirde-India külast, kus üritati seitsmenda päeva adventistide perekondi lahkuma sundida. Külaelanikud ähvardasid neid surmaga ja lõhkusid väikest adventkiriku hoonet. Lühikeseks ajaks õnnestus neil panna politsei adventiste vahistama. Pärast usklike vanglast vabanemist käskisid kohalikud võimud külaelanikel adventistid rahule jätta. Kuid sellega lugu ei lõppenud.

Pärast kolme adventisti vahistamist jätkusid pinged külas veel mitu kuud. Pinge jõudis haripunkti, kui üks lugupeetud külaelanik ühines adventkogudusega. Teised külaelanikud olid mures, et selle mehe ristimisotsus võib ülejäänud külale suurt mõju avaldada. Nad ei soovinud, et adventkogudus kasvaks, seepärast süüdistasid nad uut adventisti musta maagia harrastamises.

Mitu noort inimest ronis vastse adventisti maja katusele. Nad karjusid solvanguid adventistide ja nende usu kohta. Seejärel lõhkusid nad maha maja ja läheduses asuva küüni. Pärast läksid nad selle mehe põllule, kogusid sealt saagi ja viisid selle oma koju.

Siis juhtus midagi kummalist. Mõned noortest, kes olid selles rünnakus osalenud, hakkasid surema. Mitmed surid haigustesse. Ühel mehel hakkas reisi ajal nina verd jooksma ja ta suri koduteel.

Kohaliku koguduse diakon Amunang, kes oli sündmust pealt näinud, rääkis, et need, kes maja ära lõhkusid ning kogudust ja selle liikmeid pilkasid, surid lühikese aja jooksul ja seletamatul põhjusel.

Samal aastal toimus veel teinegi tavatu intsident. Külla jõudis teade, et sõjavägi vajab varustuse teisaldamisel abi. Sõjavägi küsis ikka külaelanikelt abi, kui oli vaja toidumoona ja varustust vedada. Kuid seekord soovis sõjavägi abi laupäeval.

Adventistid esitasid kohalikele võimudele kohe palvekirja. Nad selgitasid, et laupäev on Piibli järgi seitsmenda päeva hingamispäev ja nad ei tööta sel päeval. Kuid võimud ei ilmutanud mingit osavõtlikkust. Kuid siis, ilma mingi selgituseta, teatas sõjaväe juhtkond, et tööpäev oli lükatud laupäevalt pühapäevale.

See edasilükkamine üllatas külaelanikke. Paljud hakkasid omavahel arutama, et äkki Jumal tõesti vastab adventistide palvetele.

Pühapäevase töötamise ajal juhtus õnnetus. Kui külaelanikud varustust üle silla kandsid, varises sild nende jalge all kokku. Paljud inimesed said viga, kuid adventistid mitte. See sundis külaelanikke tõsiselt asjast rääkima. Nad tunnistasid, et olid üritanud sundida adventiste hingamispäeva rikkuma, kuid lõppkokkuvõttes pidid nad hoopis pühapäeval töötama. Nad hakkasid mõtlema, et Jumal soosib adventiste. Uudis levis kogu piirkonnas ja adventusklike ahistamine lõppes.

Kohaliku koguduse juhid ei usu, et Jumal põhjustab surma ja kannatusi. Kuid nad usuvad, et Jumal kaitseb neid, kes on Talle ustavad, ning tasub neile.

Praegu kuulub küla 1500 elanikust 30 protsenti adventkogudusse. Kohaliku koguduse vanem on kindel, et Jumal õnnistab inimesi, kes on Talle ustavad. Kogudusel on praegu hea kuulsus ja külaelanikud austavad kogudust. Kogudusevanem loodab, et see rõõm Issandast levib edasi ja on kogukonnale õnnistuseks.

See küla asub veidi rohkem kui kahe tunni kaugusel linnast, kus asub Nagalandi adventkool. Osaga selle kvartali kolmeteistkümnenda hingamispäeva annetustest toetatakse adventkoolile tüdrukute ühiselamu ehitamist, nii et kaugemates külades elavad lapsed saaksid adventkoolis käia ning nad saaks osa õnnistustest, mida Jumal jagab kuhjaga neile, kes Teda armastavad ja Tema käskudele kuuletuvad.

Misjoniteated

  • Ainus selle küla ligikonnas asuv adventkool on Nagalandi adventkool piirkonna suurimas linnas Dimapuris.
  • Nagalandi adventkool on eelkoolist kuni 12. klassi lõpuni. 2007. aastal asutatud koolis on 205 õpilast.
  • Paljud kaugemate piirkondade õpilased on avaldanud soovi Nagalandi kooli tulla. Praegu on personal võtnud majutust vajavad õpilased oma kodudesse, kuid nad ei suuda mahutada kõiki, kes soovivad. Kooli ühiselamud võimaldaksid kaugemate piirkondade õpilastele ligipääse kvaliteetsele kristlikule haridusele.
Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat