Pastor vastab: Kas evolutsioon või loomine?

Avaldatud 23.5.2009, rubriik Pastor vastab, teema Piibel, autor Kaido Kask

Küsimus

Kui evulutsiooni ei ole olnud ja kõik on Jumala loodud, siis kuidas seletada seda, et maapõuest leitud fosiilid erinevad tänapäeva loomadest või et inimesel on kehaosi, mis meile enam vajalikud pole.Kas siis Jumal lõi meid nii öelda üleliigsete kehaosadega?

Vastus

Piibel algab loomislooga. Piiblis on seda kinnitatud ka teistes raamatutes.  "Tema läbi on loodud kõik, mis on taevais ja maa peal, mis on nähtav ja nähtamatu, olgu troonid või ülemused, olgu valitsused või meelevallad — kõik on loodud Tema läbi ja Tema poole." (Koloslastele 1:16) Me teame, et tänapäeval sureb pidevalt loomaliike, s.t. neid jääb kogu aeg vähemaks. See seletab, miks leitakse maapõuest fossiile, mis erinevad tänapäeva loomadest. Need on lihtsalt välja surnud loomade fossiilid.

Jumal lõi inimese täiuslikuks, aga patt on inimese muutnud ebatäiuslikuks. Inimene korraldab oma elu selliselt, et mõnda kehaosa poleks justkui vaja. Inimorganism on selliselt loodud, et kui mõni kehaosa, näiteks jalg, tuleb haiguse või õnnetuse tõttu amputeerida, siis inimene ei sure, vaid elab edasi. Samuti saab ta hakkama silmadeta või kõrvadeta, kuid sel juhul arenevad teised omadused vastavalt rohkem, sest ta hakkab neid rohkem kasutama. See aga ei tähenda, et mingi kehaosa oleks nii üleliigne, et seda poleks üldse vaja.

Jaga Facebookis