Pastor vastab: Mis põhjusel võib inimesi kogudusest lahutada?

Avaldatud 6.11.2009, rubriik Pastor vastab, teema Kogudus

Küsimus

 Koguduse korras räägitakse, et adventistile pole sobilik (on keelatud) laimamine ja teistest taga rääkimine. Kas selliseid isikuid v6ib ka kogudusest välja arvata? On see rikkumine samaväärne teiste korra punktidega, näiteks alkoholi tarbimine, abielu rikkumine jne?

Vastus

Koguduse korras on kirjutatud distsiplinaarmeetmete rakendamisest. Sealt võime lugeda rikkumiste loetelu, mille puhul tuleks distsiplinaarmeetmeid rakendada. Samas see küsimus kuulub koguduse juhatuse ettepanekul täiskogu kompetentsi. Eesmärgiks pole kunagi kedagi kogudusest lahutada. Eesmärk on tuua eksinud inimene meeleparandusele. Alles siis, kui see ei õnnestu - inimene ei soovi end parandada - tuleb tarvitusele võtta distsiplinaarmeetmed. Koguduse juhatus peaks tegema täiskogule sellise ettepaneku alles siis, kui kõik muud võimalused inimest meeleparandusele tuua, on tulemusteta jäänud.

Jeesus õpetab meid: "Aga kui su vend peaks patustama, siis mine, noomi teda nelja silma all! Kui ta sind kuulab, siis oled sa oma venna tagasi võitnud. Kui ta sind aga ei kuula, siis võta enesega veel üks või kaks, sest kahe või kolme tunnistaja suu läbi on kindel iga asi. Aga kui ta on neile sõnakuulmatu, siis ütle kogudusele! Aga kui ta isegi koguduse sõna ei kuula, siis olgu ta sulle nagu pagan ja tölner!" (Mt 18:15-17)

Jaga Facebookis