Lõuna-Ameerika adventistid on muutnud Piibli põhjal säutsumise väga populaarseks

Avaldatud 22.7.2014, allikas Adventist Review

Lõuna-Ameerika seitsmenda päeva adventistid on loonud ühismeedia kanalis Twitter hashtagi #rpsp, lühend, mille taga seisab Reavivados por Su Palabra (ingl k Revived By His Word), eesti keeles Äratatud Tema Sõna läbi, mis omakorda tähendab ülemaailmse koguduse ühist piiblilugemist – iga päev üks peatükk.

Tuhanded hispaania- ja portugalikeelsed seitsmenda päeva adventistid postitavad säutse oma igapäevase piiblilugemise mõtetega – alates ajast, mil ühislugemine 2012. aasta aprillis algas ning hashtag #rpsp on selles piirkonnas üks populaarsemaid.

„On väga julgustav näha, kuidas kogudus on sellele algatusele positiivselt vastanud igapäevaste säutsusega, mida oleme paar viimast aastat saanud lugeda,” ütles Lõuna-Ameerika divisjoni ühismeedia koordinaator Magdiel E. Pérez Schulz.

Algatus Äratatud Tema Sõna läbi sai alguse 17. aprillil 2012. aastal, kui koguduse 13 divisjoni presidendid lugesid koguduse peakonverentsi koosolekul kordamööda 1. Moosese 1. peatükki. Samal ajal avati koduleht, millel inimesed saavad täita iga päeva peatüki kohta tagasisidelehti. Loetakse üks peatükk päevas kuni peakonverentsi sessioonini 2015. aastal, mil 10-päevase sessiooni ajal loetakse 2 peatükki päevas.

Kodulehel avaldab iga peatüki kohta oma mõtteid mõni kogudusejuht või koguduseliige. Seni on panustanud 105 blogijat ja veel 50 ootab projekti lõppemiseni oma järge.

Kogudusejuhid on avaldanud lootust, et koguduse 18 miljonist liikmest vähemalt pool võtab sellest algatusest osa – see on veidi kõrgem protsent kui 47% - osakaal, kes vastavalt uurimustele koguduse liikmeskonnast igapäevaselt Piiblit loeb (uurimused on läbi viidud enne käimasolevat algatust).

Märgi all #rpsp on postitatud 2014. aasta juuli seisuga 3000 sõnumit päevas. Twitteri statistika järgi on 6530 osalejat saatnud umbes 100 000 säutsu viimase 11 kuu jooksul, säutse on lugenud 8,5 inimest ja neid on loetud 197 miljoit korda.

„See näitab, et meie liikmed on sellele projektile pühendanud oma aega ja talente,” ütles Pérez Schulz. Tema sõnul on kolm faktorit, mis on aidanud kohalikel adventistidel säutsumise ideed ellu viia: igaüks võib osaleda, igapäevane postitamine ei võta palju aega ja seda saab teha ükskõik kus.

Eestis on algatatud projekti raames loetud peatükkide põhjal mõtete avaldamine lehel lifeconnect.ee. Alates 17. aprillist 2012 on igal nädalal erinevad inimesed oma mõtteid loetu põhjal peegeldanud. Iga aasta märts ja oktoober on olnud pastorite kuud. Praegu käib projekti 120. nädal ja selle aja jooksul on kirjutajaid olnud 89. Juuli eelviimasel nädalal on lugemise järg Hesekieli raamatu juures ja oma mõtteid loetu kohta jagab Silva Suurküla. Kõik, kes soovivad oma mõtteid ja tekste Piiblist loetu põhjal avaldada, on teretulnud seda tegema.  

Jaga Facebookis
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat