Kogudusejuhid kinnitavad ühtsust vaatamata erimeelsustele ordineerimise osas

Avaldatud 19.10.2014, allikas Adventist Review

Aastakoosoleku delegaadid kinnitasid, et vaatamata erimeelsustele naiste ordineerimise teemal on nad pühendunud Jeesusele ja Seitsmenda Päeva Adventistide Koguduse missioonile kuulutada Jeesuse teist tulemist.

Delegaadid kiitsid kolmapäeval, koosolekute viimasel päeval peakonverentsi juhatuse ja 13 divisjoni presidentide eestvõttel heaks aastakoosoleku kinnituse.

Seisukohas on kirjas: „Me kinnitame, et hoolimata erinevatest vaadetest pastoraalsesse teenimisse ordineerimise küsimuses on peakonverentsi täitevkomitee liikmed nii individuaalselt kui kollektiivselt pühendunud Jeesusele Kristusele kui koguduse peale, Tema Sõnale, Tema kogudusele ja adventistlikule liikumisele. Püha Vaimu ühendavas väes anname endid koguduse eriomase prohvetliku missiooni teenistusse, kuulutades teistele ja elades ise läbi evangeeliumisõnumit, mis lähtub kolmeinglikuulutusest Jeesuse peatest tulekust.”

Enamus delegaate, kelle hulgas oli kogudusejuhte ja tavaliikmeid, kiitis seisukoha heaks, ent selles osas ei loetud hääli kokku, sõnasid kogudusejuhid reedel. Aastakoosolekul kasutati elektroonilist hääletussüsteemi ja selleks vajalikud seadmed pandi kokku kolmapäeva lõunal, kuna osa delegaate plaanis lahkuda ja pärastlõunasse jäänud teemasid ei peetud piisavalt vastuolulisteks, et need vajaksid salajast hääletamist.

Aastakoosolek kiitis teisipäeval heaks otsuse viia naiste ordineerimise küsimus järgmise aasta juulis toimuva peakonverentsi töökoosoleku ette. William Fagal (pildil), koguduse ajaloolane, meenutas adventpioneeride kogemust, et kui neil oli erimeelsusi, palus koguduse kaasrajaja James White juhatada oma abikaasal Ellen G. White'il rahvast üldlaulus.

Fagal lasi näidata suurele ekraanile ühe laulu sõnu ja delegaadid laulsid koos. Pärast seda hääletati seisukoha vastuvõtmise teemal.

Lõpupalved pidasid pereteenistuse osakonna kaasjuht Elaine Oliver ja Valgevene uniooni president Moses I. Ostrovski. Seejärel lauldi koos laulu „Meil on see lootus”.

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat