Virginiasse USAs ehitatakse tulevikukirikut

Avaldatud 13.5.2015, allikas Adventist Review

See kirik on teistmoodi. Vaid mõne sammu kaugusel moodsast ostukeskusest Washingtoni linnas, võtab SPA kogukonnakirik Living Hope (Elav Lootus) naabrite uudishimulike pilkude ees vähehaaval kuju.

„Tore on see, et igaüks, kes siia naabruskonda satub, läheb sellest hoonest mööda,” ütles Teenie Finnley, elustiilitreener, kes on koos oma abikaasa Mark Finleyga selle kiriku projekti algatajad. „Kui panime üles ehitusteadet, astus üks naine mulle ligi ja küsis, mis siin toimub.”

Kui Finley vastas, et siia ehitatakse kirik ja kogukonna tervisekeskus, kus on kokanduskursused, stressiga toimetulemise kursused ning Piibli ja arheoloogia seminarid, teatas naine: „Ma tahan neile kursustele tulla!”

Aga see ei ole ainuke, mida see kirik pakub. Kogukonnakeskuse esimesel korrusel on keskus, kus saab lugeda raamatuid, vaadata videomaterjali tervise, pere ja Piibli teemal. Palveruumis saab vaikselt mõtiskleda igavikulistel teemadel.

Pikaajalistes plaanides on võimalus avada lähedalasuvas ostukeskuses mahlabaar ja taimetoiduvõileivade kauplus.

„Me näeme seda kui tõelist võimalust mõjutada kogukonda,” ütles Mark Finley. See kirik on tema sõnul eeskuju tulevikukirikutele adventkoguduses.

Üleilmne adventkogudus rõhutab, et iga adventkirik võiks olla kogukonnakeskus. President Ted N. C. Wilson kutsub terviklikule terviseteenistusele, mis vastaks inimeste füüsilistele, vaimsetele, vaimulikele ja emotsionaalsetele vajadustele.

„Me soovime, et meie pastorid ja koguduseliikmed mõistaksid, et kogudused peavad olema oma kogukonnas kaasatud,” ütles Mark Finley. „Igas kogukonnas võivad olla erinevad meetodid, aga põhimõte on sama: sa püüad teha kõik võimaliku, et näidata selles kogukonnas Kristust, nii nagu Jeesus tegi.”

„Me soovime, et see kogudus oleks just selline: kogudus, mis vaatab väljapoole, mitte sissepoole, kogudus, mis on keskendunud kogukonna vajadustele, ja kogudus, kelle liikmed on tõesti Kristuse ihu liikmed,” lisas ta.

Ehitustööd algasid paari nädala eest, hoone maksumus on neli miljonit USA dollarit. See on Finleyde jaoks täitunud unistus. Mark Finley on viimase poolsajandi vältel jutlustanud ja terviseseminare pidanud pea 100 riigis. Nüüd on mõlemad abikaasad üle 70 aasta vanad ja tunnevad vastutust jagada kogetut järgmise põlvkonna adventistidega.

„Ma tean, et kümne aasta pärast ei lenda ma maailma eri paigusse, et pidada evangeelseid koosolekuid,” sõnas Mark Finley. Seega on küsimus, kuidas anda edasi seda, mida olen 48 evangelismiaastaga kogunud. Minu soov on anda edasi oskusi ja ande ja teadmisi, mida Jumal on mulle andnud.”

Kirik avatakse 2016. aasta jaanuaris.

Jaga Facebookis
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat