Venezuela misjoniprojektis osales 12 000 vabatahtlikku

Avaldatud 12.8.2015, allikas Adventist Review

Tuhanded seitsmenda päeva adventistid võtsid töövaba aja, et osaleda 9päevases kogukonna misjoniprojektis, mis hõlmas Venezuela 29 linna.

Projekti eesmärk oli anda inimestele ses Lõuna-Ameerika riigis põhjust naeratamiseks, ütles Ida-Venezuela uniooni president Josney Rodriguez.

Misjoniprojekt viidi läbi riigi pealinnas Caracases ning veel 28 ida poole jäävas linnas. Üle 12 000 adventisti andis doonoriverd, istutas tuhandeid puid, pakkus terviseteenuseid; korralati tervisemess, külastati haiglates ja hooldekodudes olevaid inimesi, heakorrastati linna parke ja tänavaid.

Koguduseliikmed koputasid ka linnaelanike ustele, pakkusid koospalvetamist, jagasid kirjandust, aga puhastasid ka randu ja pakkusid abivajajatele riideid. Soovijaid said juuksuriteenust ning kodututele jagati sooja toitu. Piiblikoolis õpetati tuhandeid lapsi ja palju oli osalejaid ka lastevastase vägivalla kampaanias. Värsked emad annetasid rinnapiima.

„Me soovime, et inimesed teaksid, et Jumal, kellesse me usume, on imeline,” ütles Rodriguez. „Me soovime kaasinimesi aidata.”

Lootuse jagamine ja kaasinimeste teenimine on nägemus, mille kohalik kogudus on omaks võtnud pärast seda, kui 2013. aastal läks esimest korda välja 3000 vabatahtlikku – nüüd on sellest ettevõtmisest saanud iga-aastane kogukonnaüritus.

„See äratas koguduseliikmed, eriti noored inimesed, kes pühendasid oma aega, raha ja talente,” ütles Rodriguez.

Kogukond ning valitsus on koguduse tegemistele vastanud heasoovlikult.

Tänavune ettevõtmine kandis pealkirja „Ligemal Sul, Venezuela: Naerata, Jumal armastab Sind”, seda kajastas üle 70 meediaettevõtte, kaasa arvatud rahvuslik tele- ja raadiojaam, ajalehed ja sotsiaalmeedia. Kogudusejuhid andsid mitu pressikonverentsi Caracases ja ümberkaudsetes linnades.

Järgmisel aastal on plaan tegevusi viia veelgi rohkematesse linnadesse.

Ida-Venezueal unioon on Venezuela üks kahest suuremast piirkonnast, kus on üle 146 400 adventisti, kes teenivad 539 kirikus ja 275 koguduses. Lääne-Venezuela unioon koordineerib riigi lääneosa tööd.

„Me täname Jumalat iga vabatahtliku eest, nende aeja eest, mille nad teenimisele pühendasid,” ütles Rodriguez. „Nad on tõelised lootusekangelased.”

Jaga Facebookis
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat