Koguduse loomuliku arengu seminarile Riias kutsutakse osalema kõiki

Avaldatud 27.8.2015, allikas Meie Aeg

Septembri lõpus, 25. kuni 29. septembrini oodatakse nii pastoreid, kogudusevanemaid kui koguduseliikmeid Riiga, kus nende päevade sisse on mahutatud kolm seminari: SEEDS seminar, koguduse loomuliku arengu seminar (25. kuni 27. september) ning pastorite mentorluse koolitus (28. ja 29. september). Esimesed kaks seminari on osa ka Eesti liidu piiblikooli sügis-talvisest poolaastast.

Seminarile tuleb kõnelejaid nii Ameerika Ühendriikidest, Inglismaalt kui Kanadast. Keskendutakse koguduste loomulikule arengule ning uute koguduste (mh kodukoguduste) rajamisele. Seminari teemade hulgas on koguduse loomuliku arengu meetodi tutvustamine koguduse arengu juhtimiseks ja erinevate mõtete jagamine koguduse tegevuse suunamiseks uutele inimestele. Eriline rõhk on inspiratsioonil ja praktilise tarkuse jagamisel uute koguduste ja gruppide rajamiseks.

Adventkoguduste Eesti liidu esimehe Ivo Käsu sõnul on SEEDS seminar igaühele, kellel on südames Jumala ülesanne kogudusele minna kõike maailma ning teha jüngriteks kõiki. „Selle ülesande paremaks ja innukamaks täitmiseks meie maal ei ole meil ilmselt veel inspiratsiooni ja tarkust küllalt,“ innustab ta kõiki osalema.

„See on erakordne võimalus kuulata koguduste rajamise praktikuid maailma eri paigust ning ammutada uut indu ja uusi ideid ka meie kontekstis kasutamiseks,” ütles adventkoguduse Eesti liidu isikliku töö juht Mervi Kalmus.

Üks koolitajaist on varem ka eestis käinud tuntud loengupidaja ning koguduste rajamise materjalide väljatöötaja Tom Evans, Põhja-Ameerika divisjoni evangelismi instituudi asedirektor. Pastor Marge Randlepp, kes on ka tema koguduse kasvu seminaridel osalenud, ütles, et Tom Evans on tema jaoks adventistist praktik. „Ta on koos Jumalaga suutnud ellu viia koguduse loomuliku kasvu printsiibid adventkogudustes ja liitudes. Lisaks sellele oskab ta ka koguduste kasvamiste kogemusi hästi edasi anda,” sõnas Marge. „Viimasel külastusel Eestisse oli tal kaasas teismeline tütar ja oli hea vaadata, kuidas ta oma seminari käigus andis võimaluse tunnisamiseks ka tütrele. Ehe näide tulevastest koguduste kasvatajate väljaõpetamisest misjonireisil,” lisas ta.

Allan Randlepp sõnas, et teiste kogemustest on alati hea õppida, eriti kui neid huvitavalt ja kaasahaaravalt esitatakse. „Ootan SEEDS seminarilt uut inspiratsiooni, kontakte koguduste rajajatega ja praktilisi näpunäiteid inimesteni jõudmiseks,” väljendas Allan oma ootusi.

Ka teised seminari kõnelejad on praktikud, kes töötavad uute koguduste rajamise nimel. Reed Richardi Virginiast on kodukoguduste rajaja ning räägib ka samal teemal. Adam Keating Texasest töötab noortega ning tema ettekanne keskendub jürgerluse teemale. Nende ja teiste kõnelejate teemasid saab lähemalt vaadata siin.

Seminarile saab registreeruda registreeri.advent.ee lehel, osalustasu on viis eurot. Registreerimine lõpeb 15. septembril. Ööbimise ning muu kohta saab seminaril osalejate nimekirja selgudes infot isikliku töö juhilt Mervi Kalmuselt (mervi.kalmus ät advent.ee).

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat