Keenia: Adventistid on vastu kuuepäevase töönädala ettepanekule

Avaldatud 4.5.2008, allikas Adventist News Network

Seitsmenda Päeva Adventistid Keenias kritiseerivad valitsuse ettepanekut pikendada töönädalat kuuepäevaseks, mis nõuaks riigi ametnikelt töötamist ka laupäeval, mis on hingamispäevaks ja puhkepäevaks ubes 16 miljonile adventkoguduse liikmele üle terve maailma.

Keenia siseminister tutvustas valitsuse ettepanekut peale seda kui valitsuse poolt koostatud meeskond oli lähemalt uurinud uut töönädala mudelit.

Adventkiriku juhid kutsusid valitsust ettepanekust loobuma, öeldes, et koguduseliikmetest riigiametnike kohustamine laupäeval töötada läheb vastuollu põhiseaduse poolt garanteeritud usuvabaduse printisiibiga.

”Me oleme arvamusel, et iga liigutus selles suunas peaks olema tundlik iga keenlase fundamentaalsete ja Jumalast antud õiguste suhtes,” ütles Ida-Aafrika Uniooni tegevdirektor Paul Muasya Nairobis peetud pressikonverentsil.

Terve tema avaldus ilmus 10. aprillil ka reklaamina rahvuslikes ajalehtedes, Daily Nation ja The Standard.

”Me loodame jätkata dialoogi ministriga, teha lobitööd läbi adventistidest parlamendiliikmete ja õigusteadlaste ning kohtuda ametiühingute juhtidega,” selgitas Philip Gai, kes on adventkiriku kommunikatsiooniosakonna juht Ida-Aafrikas.

Keenia, populatsiooniga 37 miljonit inimest, on koduks umbes 565 000 adventistile. Kirikujuhtide hinnangul tõuseb see arv 3 miljonile, kui siia lisada veel ka lapsed, kes ei ole veel otsustanud läbi ristimise kogudusega liituda.

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat