Liidu töötegijad tutvusid Tallinna kogudusega

Avaldatud 13.5.2008, allikas Meie Aeg

Üle pika aja kogunesid Adventistide Koguduste Eesti Liidu töötegijad oma igakuisele töökoosolekule Tallinna, et seal kuulata kohalike pastorite poolt pealinna adventkoguduste edusammudest ning tööst.

Ühist osadus- ja õppepäeva alustas pastor Rein Kalmus mängides Tallinna koguduse uuel orelil kolm lugu – E. Arro, F. Couperini ja J.S. Bachi loomingust.

Tallinna I koguduse vanempastor Aarne Kriisk pidas hommikupalvuse, rõhutades mitmete Piibli usukangelaste näitel, kui oluline on olla valmis Jumala kutseks ning ülesande vastuvõtmiseks. „Jumal hindab inimest südame valmisoleku, mitte liha nõtruse järgi,” ütles pastor Kriisk. „See valmisolek on eelduseks, et me oleme valmis astuma ka valuteele.”

„Kuule, oh Iisrael, Sinu Jumal on ainus,” tsiteeris pastor Kriisk ühte oma lemmikteksti Piiblist. „Ei saa loobuda, millestki, mis on ainus. Seda ei saa millegagi asendada,” ütles ta.

Tallinna I koguduse noorempastor Olavi Laur tutvustas lähemalt koguduse erinevaid tööharusid. Kohaliku koguduse enda hinnangul on koguduse tugevaimaks küljeks jumalateenistuste korraldamine. Suured kontsertjumalateenistused toimuvad igal olulisemal kirikupühal ning teada ja tuntud on ka teleülekanded, mida teatud regulaarsusega Tallinna adventkirikus tehakse.

Päeva muutsid õppepäevaks mõned teemad, mida koguduste töötegijad nii gruppides kui ka ühistes aruteludes vaagisid. Räägiti erinevatest usulistest talitustest – ristimisest ja osasaamise talitusest.

Jaga Facebookis
Vaata lisaks
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat