Türil toimus noortetöö ja Meie Aja teemaline mõttepäev

Avaldatud 19.5.2008, autor Lauri Beekmann

Möödunud pühapäeval kogunesid Türile Eesti adventkoguduste noortejuhid ning Meie Aja kaastöölised, et arutada ja planeerida edasist tööd.

Noortejuhtide koosolekul kõneles liidu noortejuht Ivo Käsk noortejuhi eesõigusest olla noortele eeskujuks. „Keegi on juht ainult siis kui tal on järgijaid ja tema peale vaadatakse. Noortejuhtidel on eesõigus olla sellised, et nende peale saaks vaadata,” rääkis Ivo.

Koosolekul kinnitati ka liidu noorteosakonna nõu- ja täitevorganina tegutsema noortenõukogu koosseisus: Aldar Nõmmik, Jaanus-Janari Kogerman, Karmen Palts, Toomas Lukk, Evelin Nõmmik ja Ivo Käsk. Kooskäimist jätkab endiselt ka kõigist noortejuhtidest koosnev kogu, kus arutatakse peamiselt suurürituste organiseerimist.

Piusal toimuv suvine noortelaager toimub sel korral pikemalt, alustades kolmapäevast 16. juulist ning kestes kuni pühapäevani. „Laagri teemaks kujuneb noore kristlase ja sealhulgas adventisti identiteedi küsimus. Miks ta usub midagi, miks ta teeb midagi?” selgitas Ivo. Lisaks on kavas rohkemal hulgal aktsiooni. Lähem info ilmub varsti kogudustesse ning advent.ee-sse.

Sügisesed noortepäevad toimuvad käesoleval aastal Tallinnas, peakõnelejaga David Cederström Rootsist. Veebruarikuised Piibli ja Pallipäevad toimuvad Kuressaares.

Meie Aja kaastöölised hindasid tagasisidet tehtud tööle
Pealõunal hõivasid Türi adventkiriku ruumi ajakirja Meie Aeg kaastöölised, et üheskoos hinnata ajakirjale kogunenud tagasisidet ning arutada, mida oleks vaja teha paremini.

Erinevate rubriikide toimetajad ja muudmoodi ajakirja tegemisel kaasaaitavad inimesed tõdesid, et kuigi on ka neid hääli, kelle meelest kirjutab Meie Aeg liiga palju inimeste elust ning sisaldab intervjuusid, on praegune kurss siiski õige, et muuta kristlik elu läbi koguduse liikmete kogemuste ja näidete arusaadavaks ning mõistetavaks. Samas arvati, et ajakiri on erinevate zanrite poolest heas tasakaalus, sisaldes nii teoloogilisi artikleid kui ka informatsiooni ning lugusid erinevatest inimestest.

Otsustati kaaluda edaspidi võimalust anda kord aastas välja Meie Aja erinumbri, mis oleks keskendunud ühele konkreetsele teemale, mida saaks siis ka ajatult edaspidi kasutada. Erinumber võiks olla siis suurema tiraaziga ning suunatud enam kogudusest väljapoole.

Jaga Facebookis
Vaata lisaks
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samalt autorilt
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat