Filipiinide suursaadik kinnitab adventkiriku mõju ühiskonnale

Avaldatud 2.9.2007, allikas Adventist News Network

Plaanide kohaselt toimub ülemaailmse adventkiriku järgmine aastakoosolek 2008. aasta oktoobris Manilas. Filipiinide suursaadik Willy C. Gaa külastas 30. augustil adventkiriku peakorterit Silver Springis USA-s ning ütles, et ta ootab adventkoguduste delegaate oma kodumaale.

Kiriku aastakoosolek toimub tavaliselt oktoobris Washington D.C. lähistel asuvas peakorteris. Väljaspool USA-d toimus see viimati Brasiilias aastal 1998.

”Filipiinid on üks vähestest riikidest Aasias, kus usuvabadust austatakse,” ütles Gaa adventkiriku presidendile Jan Paulsenile ja teistele kiriku ametnikele, kelle seas oli delegatsioon Filipiinide kodanikke, kes töötavad kiriku peakorteris.

Kiriku juhid kiitsid Filipiinide valitsust usuvabaduse toetamise eest, meenutades ka president Gloria Macapagal-Arroyo tunni-ajalist kohtumist Rahvusvahelise Usuvabaduse Assotsiatsiooni juhtidega 2002. aastal toimunud maailma kongressi ajal.

Nii Gaa kui Paulsen rääkisid adventkiriku mõjust Filipiinidele. Gaa tänas adventiste heategevusliku töö eest, mida seal on tehtud.

”Ma olen teadlik sellest, mida kirik on jaganud oma liikmetele ja ka laiemale ühiskonnale,” Gaa ütles.

Paulsen selgitas, et adventkirik on pikka aega pühendunud tervisealase teadlikkuse tõstmisele ning haridusstruktuuri arendamisele. Kirik juhib ühte maailma suurimat integreeritud erakoolide võrgustikku. Suurem on ainult Rooma Katoliku Kirikul, mis on suurimaks usuks Filipiinidel.

”Me tegeleme igavikuliste ja vaimulike väärtustega, kuid me peame pöörama tähelepanu ka elule, mida elame siin praegu,” ütles Paulsen.

Filipiinidel elab enam kui pool miljonit seitsmenda päeva adventisti.
Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat