Filipiinidel vajatakse külluslikke palveid ja igakülgset abi

Avaldatud 13.11.2013, autor Adventist News Network

Seitsmenda päeva adventistide ülemaailmne kogudus kogub abi ja palub eestpalveid Filipiinide kohutavaimast looduskatastroofist tingitud kaose järel.

Supertaifuun Haiyan läbis saarestiku keskosa möödunud nädalavahetusel, tuul kiirusega 87 meetrit sekundis pühkis enda teelt terved linnad.

„Me otsime alles võimalusi kontakteeruda inimestega, oma pastorite, koguduseliikmetega ja lähedastega nendes piirkondades, mis said kõige suurema hävingu osaliseks,“ ütles ADRA koordinaator Filipiinidel Adelaida Ortilano.

Adventkoguduse president Ted Wilson, kes oli taifuuni ajal Manilas koguduse Lõuna-Aasia – Vaikse ookeani divisjoni aastalõpu koosolekul, kutsus kõiki adventiste üle maailma ühinema eriliseks palveks nende eest, kes Kesk-Filipiinidel selle laastava tormi kätte jäid.

Wilson juhtis laupäeval ohvritele pühendatud palveteenistust Manilas. „See on kindlasti aeg näidata Kristuse kaastunnet ja väge ehitada elu uuesti üles,“ ütles Wilson.

ADRA abiväed on Filipiinidel tegutsemas alates eelmise nädala lõpust. „Häving, mille tunnistajaks me oleme, on väga laiaulatuslik. Siin on väga suur arv laastatud maju ja peavarjuta inimesi,“ ütles ADRA programmijuht Moises Musico pärast esialgset hinnangut. ADRA keskendub praegu Põhja-Cebule, Boholile ja Iloilo piirkonnale, kus töötajad valmistavad ette ajutisi peatuspaiku, toidu ja puhta vee jagamise kohti. Teisipäeval saabus Saksamaalt ADRA tehnilise toe meeskond, et abistada vee jagamisel ja vee puhastamisel.

ADRA Filipiinide osakond plaanib saata abipalve kohaliku ADRA toetamiseks üle kogu maailma. Vajadused on „üle mõistuse suured“, on kirjas ameti teates.

Filipiinide president Benigno Aquino ütles, et riik elab „õnnetuse olukorras“. Ametnike hinnangul võib tormis hukkunuid olla vähemalt 10 000. Kui see leiab kinnitust, on Haiyani taifuun saareriigi kohutavaim loodusõnnetus. 

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat