Liidu nõukogu märtsis 2019

Avaldatud 21.3.2019

4. märtsil toimus liidu nõukogu korraline koosolek. Päevakorras oli arutelu osalemise üle kahel kogudusetöötajate üritusel ning kahe peakoosoleku – Balti uniooni ja Eesti liidu – delegaatide ja külaliste kinnitamine.

Tänavu 17.–19. juunil toimub Newboldi kolledžis Trans-Euroopa divisjoni piiblikonverents „Adventism 21. sajandi Euroopas“, mille põhiteemadeks on eklesioloogia, adventistlik identiteet ja missioon. Eesti liidu esimehe Ivo Käsu sõnul on piiblikonverents mõeldud kõigile huvilistele, eriti on palutud ja kutsutud osalema juhtivametnikud kogu divisjonist, aga ka teised. „Liit toetab kuni kuue inimese osalemist,” ütles Ivo.

9.–12. septembril toimub Soomes Kallioniemi laagrikeskuses Soome-Rootsi pastorite ühislaager, kuhu kutsuti ka Eesti kogudusetöötajaid. Ivo ütles, et Eesti liit otsustas kutse vastu võtta. Tegu ei ole regulaarse pastorite kokkusaamisega ka Soome-Rootsi suhetes. Laagri algatajaks on Soome.

„On huvitav tutvuda naaberriikide kolleegidega. Juhtide tasandil kohtutakse ikka, aga ega me laiemalt üksteist väga ei tunne,” rääkis Ivo. „Kokkusaamise eesmärk on luua isiklikke suhteid, vahetada kogemusi, kuulda, mis mujal toimub ja mida tehakse,” lisas ta. Kõneldes pastorite ja laiemalt liitude töötajate omavahelistest kokkusaamistest, ütles Ivo, et ka Balti unioonis ei ole sellist ühislaagrit varem olnud ja midagi sellist võiks meiegi regioonis korraldada. 

Igal juhul toimub ka liidu oma töötajate suvelaager 9.–11. juulil. Ivo: „Liidu töötajate suvelaager toimub ikka, sest sinna on kõik oodatud peredega nagu alati. Soome lähevad ainult töötajad.”

Üks teemaplokk puudutas Balti uniooni ja Eesti liidu peakoosolekut. Nõukogu valis saadikud, kes esindavad Eesti liitu Balti uniooni peakoosolekul Riias 23.–25. mail käesoleval aastal. Ameti poolest on saadikud Ivo Käsk, Tanis Kulp ja Indrek Ploompuu – nemad on Balti uniooni nõukogu liikmed. Lisaks neile saab Eesti liit uniooni peakoosolekule saata kümme valitud saadikut, kelleks nimetati Virve Toom, Jaanus-Janari Kogerman, Andres Ploompuu, Aleksandr Tsugai, Allan Randlepp, Stanislav Karlov, Krõõt Lõbus, Mairo Tutk, Kaile Tuvi ja Toomas Lukk.

Veel arutati ja otsustati, keda kutsuda lisaks kohalikest kogudustest valitavatele saadikutele saadikuteks ja külalisteks Eesti liidu peakoosolekule Tallinnas 14.–16. juunil. „Koguduste delegaatide info tuleb kogudustesse mõne aja pärast,” ütles Ivo. Liidu nõukogu nimetas ära liidu koguduse saadiku peakoosolekule (enamuse liidu koguduse liikmetest moodustavad Kompassi väikekoguduse liikmed). Kuna liidu põhikiri annab võimaluse mõne lisadelegaadi kutsumiseks, siis toimus arutelu, kellele esitada kutse ning tehti mõned ettepanekud. „Külalistega on nii, nagu ka varasemalt on olnud: liidu nõukogu otsustas kutsuda sõnaõigusega külalistena Läti ja Leedu liitude juhtivametnikud, Soome uniooni esimehe, tööloaga emeerituspastorid ja kõik endised Eesti liidu esimehed,” sõnas Ivo külaliste nimekirja kommenteerides. 

Liidu nõukogu järgmine korraline koosolek on 1. aprillil.

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat