2400 kirjandusevangelisti kuulutavad Kristuse õigust

Avaldatud 2.5.2019, allikas Adventist Review

Lõuna-Ameerikas kogunes 2400 kirjandusevangelisti, kes kuulutasid Kristuse õigust ja kinnitasid, et Tema tööd taevases pühamus peab kuulutama tänavail ja ukselt uksele, kuni Jeesus tuleb.

Seitsmenda päeva adventistide koguduse president Ted N. C. Wilson rõhutas oma hingamispäevases jutluses Kristuse vahendustöö olulisust.

„Jeesus on praegu taevas, teenides sinu ja minu eest pühamus,” ütles Wilson. „1844. aastal sisenes Ta kõige pühamasse paika pühamus. Nüüd toimub suurem osa sellest imelisest tööst seal ja meie saame seda sõnumit jagada.”

Adventistid usuvad, et Jeesus sisenes taevase pühamu kõige pühamasse paika 1844. aastal, et alustada kõigi kunagi elanud inimeste üle otsustamist, kas nad on võtnud vastu Jumala armu ja Tema õiguse, mis annab neile igavese elu. Nende nimed leitakse Eluraamatust.

Kristus ja Tema õigus oli nädalapikkuse konverentsi peateema. Konverents kandis pealkirja „Kuni Jeesus tuleb” ning sellele kogunes kirjandusevangeliste kogu Lõuna-Ameerika divisjonist, aga ka näiteks Venemaalt.

Konverentsil oli ka erinevaid näitusi, üks populaarsemaid keskendus Kristuse vahendustööle. Texase koguduste liidu pastor Sergio Rodriguez viis külastajad tuurile, kus nähti altari kuju, küünlajalga ja lepingulaegast ning teisi pühamu esemeid. Näitus oli avatud terve nädala ja selle juures olid kogu aeg järjekorrad.

„See ei ole näitus, see on palveteekond,” sõnas Rodriguez, kui ta esitles näitust Wilsonile ja teistele kogudusejuhtidele.

Wilson kutsus kirjandusevangeliste üles pidama Kristust ja Tema õigust oma töö eesrindel. „Jeesus on kõigi meie tegemiste keskmes,” sõnas ta. „Jeesus on meie ainus lootus.”

Kirjandusevangelism on Lõuna-Ameerika divisjonis olud evangeeliumitöö esirinnas, sõnas divisjoni president Erton Köhler. „Kuni Jeesuse tulemiseni on kirjandusevangeliste vaja, et nad aitaksid leida lootust,” ütles ta.

Hingamispäeval, kui lavale tuli 17-liikmeline perekond, oli näha kirjandusevangelismi vilju. Kaks kirjandusevangelisti olid käinud selle pere ettevõttes päev varem ning andnud perele koguduse misjoniraamatu „Lootus tänapäeva perele”. Pere, kes oli raamatust vaimustuses, pani oma ettevõtte laupäeval kinni ja soovis saada piiblitunde.

Loe 2019. aasta misjoniraamatu kohta siit. 

„Meil on seda lootust vaja,” ütles üks pereliige.

Adventistid plaanivad seda misjoniraamatut kogu Lõuna-Ameerikas levitada 25. mail 22 miljonit eksemplari.

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat