Kreeka noortekonverentsil julgustati seadma eesmärke

Avaldatud 9.10.2019, allikas TEDNews

Viimase võimalusena enne kooliaastat veel puhata said Kreeka adventnoored kokku Katerinis koguduse mõjukeskuses, et laadida oma vaimuliku elu akusid, võtta koos ette toredaid asju, saada praktilist nõu isiklikuks kasvuks ning võtta aega vaimulikeks mõtisklusteks. Septembri teisel nädalavahetusel ettevõetu oli täiuslik viis suve lõpetamiseks.

Kreeka teise noortekonverentsi eesmärk oli näidata noortele väga praktilisel moel koguduse ja noortetöö tegevusi. Eriline kutse saadeti lastele, kelle vanemad on adventistid, kuid nad ei käi regulaarselt kirikus. Lisaks kutsuti kaasa lööma kirikus käivate noorte sõpru.

Konverentsi teema oli „Noorte heaks” ning selle üks eesmärke oli anda noortele võimalusi ja juhiseid, kuidas kasvada tänapäeva ebakindlas maailmas iseenda paremaks versiooniks.
Tegeleti teemadega nagu enesehinnang, enese väärtustamine, enesekindlus, igaühe tugevad ja nõrgad küljed, kuidas noored end ise näevad ja kuidas teised neid näevad, ning seati ka eesmärke.
Ürituse korraldas noortepastor Moses Siwale, kes ühendas teadmised ning ettevõtmise praktilise poole, kus pakuti nõuandeid, kuidas oma usk aktiivsemaks muuta.

Kohalik kogudus abistas korraldamisega, eriti noorte majutamisel nii kodudes kui ka kohalikus kirikuhoones.

14-aastane Maria Daniela ütles: „Ma õppisin, et kui ma võtan oma elule eesmärgi, ja oma elule, pean selle saavutamiseks teatud sammud tegema.” Ta tunnistas, et „konverentsil oli lõbus ja palju uusi sõpru”. „Ma usun, et ma tulin selle seminari kaudu Jumalale lähemale ja ma läheksin uuesti sellisele konverentsile ning kutsuksin kaasa ka sõpru, kellega seda kogemust jagada.”

17-aastane Viktoria ütles: „Katerini konverentsil oli üks meie aja olulisemaid arutelusid, mis aitas mul otsustada enese arendamise osas ja otsida viise, kuidas jõuda eesmärkideni, mille konverentsil endale seadsin.”

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat