Krõõt Lõbus: Piibliviktoriin oli raske, aga noored väga tublid

Avaldatud 13.2.2020

Pühapäeval, 8. veebruaril oli Tallinnas Terve Elu Keskuses Trans-Euroopa divisjoni (TED) liidu tasandi piibliviktoriin. Viktoriinist võttis osa üks eesti- ja üks venekeelne noortemeeskond ja üks täiskasvanute meeskond. 

Liidu noortetöö juhi Krõõt Lõbusa sõnul oli viktoriin raske ja noored väga tublid. “Esimese koha sai eestikeelne, teise koha venekeelne ja kolmanda koha täiskasvanute meeskond,” ütles Krõõt ja lisas, et viimases meeskonnas oli ka kõige vähem liikmeid–kolm. Mõlemas noortemeeskonnas oli kuus liiget. 

“Kahjuks oli seekord osalejaid vähe, aga neil, kes tulid, oli väga väga tore. Meil oli koos väga õnnistatud aeg. Saime ennast piibliteadmistes proovile panna ja tiimitööd harjutada. Väga tore oli ka see, et eesti- ja venekeelsed noored said koos aega veeta.”

Viktoriini küsimused saadeti kohalikesse liitudesse divisjonist, eesti keelde tõlkis need Krõõt, vene keelde Aleksandr Tsugai ja Ruslan Karlov. “Enamus küsimusi oli Piibli põhjal, piiblikommentaari küsimusi oli vähe,” sõnas Krõõt. “Neid küsimusi, mille piiblikommentaare eesti keeles pole, me ei tõlkinud ja neid meie punktiarvestuses ei olnud.”

Kõik meeskonnad said viktoriini läbimise kohta tunnistuse, esimese koha saavutanud meeskond sõidab 25. aprillil toimuvale divisjoni viktoriinile Amsterdami. Kuigi enne divisjoni vooru peaks toimuma ka uniooni voor, jääb see tänavu ära, sest Lätist ja Leedust ei ole meeskondi osalemas. “Põhjust, miks sealt meeskondi ei tulnud, saab ainult oletada, täpselt ei oska öelda,” sõnas Krõõt. “Ehk on järgmisel aastal rohkem osalejaid, kui me käime Amsterdamis ära ja jagame oma kogemusi.” 

Divisjoni viktoriinivooruga täidetakse terve päev. “Seal on etteasted ja ettekanded, uuritakse veel koos neid raamatuid, mille kohta viktoriin on. Loodame, et see viktoriin kasvab veel tulevikus. Seekord oli esimene kord. Kõik algab väiksest seemnest ja kasvab suuremaks. Seekord katsusid Piibliga rammu 12 noort ja loodame, et see kasvab tulevikus suuremaks,” rääkis Krõõt. 

Viktoriinipäevale lisasid lauluga värvi Meeri ja Kevin Pajula.

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat