Kompassi koguduse laagrit täitsid ühised arutelud

Avaldatud 12.8.2020

Augusti teisel nädalavahetusel, 7.–9. augustini oli Saaremaal Kompassi koguduse laager. Kohavalikut kommenteerides ütles laagri korraldaja Liisu Jallai, et Kompass on ka varem Saaremaal koguduse laagrit teinud, kuna natuke kaugemale sõitmine aitab kergemini rutiinist välja tulla.

Reedel elati laagrisse sisse, et laupäeval ja pühapäeval tunda rõõmu üksteise seltskonnast, koguduse osadusest.

Hingamispäeva esimeses pooles ei olnud tavapärast hingamispäevakooli, seeasemel mõtiskles iga laagriline, keda kokku oli üle 30, etteantud küsimuste põhjal. „Gabriel (Perea; oli 2019. aasta suvel noortelaagri peakõneleja, toim) oli meile enne ette andnud küsimused, millele pidime hingamispäevakooli ajal vaikselt omaette mõtlema,“ rääkis Liisu. „Siis saime kokku, et nende küsimuste üle arutada. Hiljem oli suuremas saalis ülistus ja Gabrieli jutlus otseülekandena. Ta rääkis, et kõige tähtsam on see, kuidas Püha Vaim muudab meie elu ja liigutab meie südant.“

Jumalateenistusel võeti kogudusse pidulikult vastu ka möödunud noortelaagris ristitud Vanessa.

Pärast jumalateenistust võeti kogudusena ette koguduse loomuliku arengu tulemused – küsimustele vastati kuu aega tagasi. „Eesmärk oli analüüsida, mis on meie kõige nõrgem lüli ja kuidas seda parandada,“ selgitas Liisu. „Saime kokkuvõtlikult teada, et meie kogudus on terve ja tubli kogudus. Madalamad näitajad olid seotud struktuuri ja sellega, kuidas paremini töid jagada. Aga asi on siiski hästi, meie kogudus on noor ja kasvamise faasis ning struktuurilise osa on madalam seepärast, et me alles õpime ja näeme, mis toimib ja ei toimi,“ rääkis Liisu ja lisas, et kasvamine ja arenemine on Kompassi koguduse olulised väärtused.

Laager oli ajal, mil olid väga head suveilmad, nii saadi laupäeva õhtul koos ka mere ääres käia ning kas ujuda või sõita paadi või jetiga, õhtu lõpetas koguduse perekondlik saun. „Minu jaoks on sellised ühisprojektid hästi olulised, sest see on enamasti ainuke koht, kus inimesed on üksteisega vabamad ja sõbrunevad rohkem. Siin õpime üksteist rohkem tundma ja näeme ka tavalist inimest, mitte ainult kedagi, kes organiseerib midagi või istub kirikupingis,“ rääkis Liisu koguduse laagri olulisuse kohta.

Pühapäeval oli laagri kavas terve kogudusega ühine arutelu selle üle, missugused on koguduse rõõmud ja mured, millega ollakse rahul ja millega mitte. „Me tahtsime kõik südamelt ära rääkida, teha seda avatud kaartidega,“ ütles Liisu, lisades, et koguduse laagris ei jätku kahjuks aega uute eesmärkide seadmiseks. „Selleks on vaja eraldi aega. Meile on hästi tähtis, et me seaksime neid eesmärke koos, terve kogudusega. Kui nõukogu seab need eesmärgid, siis see ei ole sinu eesmärk. Kui teeme seda koos, siis on teine asi. Laager on hea viis kogudusega aega veeta ja tunda ennast nende inimeste seas hästi.“

Lähema eesmärgina seisan Kompassi kogudusel ees teise aastapäeva tähistamine. „Aastapäeva tähistame 5. septembril. Kell 11 on piiblitund ja kell 12 jumalateenistus. Kõik on teretulnud,“ kutsus Liisu. Aastapäeva tähistatakse Terve Elu Keskuse uues suures saalis.

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat