Liidu nõukogu koosolek 16.09.2020

Avaldatud 22.9.2020

Kolmapäeval, 16. septembril sai koguduste liidu nõukogu kokku online-koosolekul, et kuulata ära ja võtta teadmiseks 2020. aasta esimese poolaasta finantsaruanne, võtta vastu noortenõukogu muutunud koosseis ning kiita heaks Valga kogudusemaja akende vahetamise hinnapakkumine.

Koosolekut alustas liidu esimees Andres Ploompuu mõtisklusega keerulistest aegadest. Lugenud Psalmid 46:1–3, rääkis Andres, et kuigi elame hästi, on erinevaid sündmusi, mis raputavad meie ühiskonda. „Olen otsinud kinnitust, kuidas Jumala rahvas on seisnud igasugustes olukordades, olgu olukorrad millised tahes. Jumal kutsub otsima endas varjupaika ja tugevust.“

Pärast palvust andis liidu laekur Jaanus-Janari Kogerman ülevaate 2020. aasta esimese poolaasta finantsseisust. Võrreldes 2019. aastaga, on kümnis vähenenud – selle põhjused on Jaanus-Janari sõnul erakorralises kevades, samas on see vähendanud mõningaid sõidukulusid. Kümnisevahenditest veidi üle poole kulub pastorite töötasudeks ning tööharujuhtide, koguduste liidu ürituste ja keskuse kulude katteks üks kolmandik, meediatööle 5,7%.

Sihtotstarbelistest fondidest on suurim ehitusfond , millel omakorda on allfondid. Sellele järgnevad globaalmisjoni fond ja Ellen White’i raamatute väljaandmise fond.

Järgmise, 2021. aasta eelarveprojektist rääkides sõnas Jaanus-Janari, et eesmärk on säilitada pastorite palgamäära ning eelarve koostatakse arvestusega, et kümnise laekumine kukub 2018. aasta tasemele. Olemasolevate tegevuste jätkamiseks ja uute käivitamiseks kasutatakse reserve.

Liidu noortejuht Krõõt Lõbus tõi nõukogu ette noortenõukogu uuenenud koosseisu. Varasemast koosseisust lahkub seoses õppekoormusega koolis Mariel Peetson, tema asemel lülitub nõukogu töösse Madis Suits ja Liisu Jallai. Seega kuuluvad noortenõukogusse lisaks nimetatutele Priit Keel, Aleksandr Tsugai, Agnes Rohtsalu ja Mariin Tasang.

Juba kahel korral on ehitusfondi annetust kogutud Valga kogudusemaja akende vahetamiseks. Nüüd on selle töö tarvis saadud hinnapakkumine 12 000 eurole ning tööde tegemine võib alata. Vahendid akende vahetamiseks on kogudusel olemas.

Hingamispäevase annetusega kogutakse raha Valga kogudusemaja akende vahetamiseks

13. juuni ehitusfondi annetus Valga kogudusele

Liidu nõukogu järgmine koosolek on 18. oktoobril Tallinnas Terve Elu Keskuses.

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat