Detsembri Meie Ajas

Avaldatud 9.12.2020

Aasta viimase Meie Aja fookuses on heategevus ja vabatahtlik töö. Sel teemal kirjutab kolm tegusat naist. Eesti koguduste liidu noortejuht Krõõt Lõbus arutleb, kes on kogudus ja kelle osa on panustada, kui inimene tunneb, et kogudus võiks olla veidi või rohkem teistsugune: „Kui kogudus mulle vajaminevat ei paku, siis hakkan mina pakkuma seda kogudusele,” sedastab Krõõt ning lisab oma kogemusele toetudes: „Varem lahutasin mõtetes enda ja koguduse, need olid kaks eraldi asja, kuni mu saaremaised juhtmed järele jõudsid ja ma mõistsin, et mina olengi kogudus.”

Aktiivsed koguduseliikmed Annely Kaasik ja Ruth Lobjakas toovad koguduse temaatikasse sisse heategevuse ja vabatahtlikkuse nüansi. „Iga tegu, iga samm, iga liigutus käib millegi või kellegi arvelt,” kirjutab Ruth, mõeldes meie igaühe aja- ning rahavõimalustele, lisades samas: „Ükski heategu ei tee kedagi vaesemaks.”

Annely meenutab oma lapsepõlve, mil ta sai paljudest huvitavatest tegevustest osa võtta tänu sellele, et tal olid toredad sõbrad ja head naabrid: “Kui mõelda Jumalariigi vabatahtliku töö peale, siis kas sellel tegevusel saab olla eesmärk isikliku saavutuse aspekti silmas pidades? Ehk võib mõelda hoopis nii, et ma teen lihtsalt head – midagi, mis ei tule kuidagi kasuks mulle, vaid neile, kellele heategevus on suunatud, ja lõppeesmärki teab ning haldab täpsemalt ainult Jumal?“

Meie Aja intervjuusari Eesti koguduste liidu töötajatega jõuab lõpule, viimases usutluses räägib oma tööst praegune õppetükkide tõlkija, kuid koguduses ka teisi ametiülesandeid täitnud Mall Kaaver: „Olgu täiskasvanute või laste piiblitund, õnnestub see siis, kui toimub inimese kohtumine Jumalaga ja Jumala Sõna kõnetab.”

Jutluse rubriigis jagab mõtteid Tallinna III koguduse pastor Vadim Skrypiy. „Päästmise vastu võtmine kõlab nii lihtsalt, kuid tegelikkuses ei tule see kaugeltki kõikidel välja,” ütleb Vadim.

Kuna on jõulukuu, on seekordses ajakirjas artikleid ka Jeesuse esimese tulemise teemal. Ly Kaasik kirjutab rubriigis „Meie Aeg meie ajast” sõna taga Sõna nägemisest, Toivo Kaasik arutleb Luuka teise peatüki algust analüüsides Jeesuse sündimise ja selle tähistamise traditsiooni temaatikat.

Karin Miller lõpetab oma aastapikkuse rubriigi arutlusega selle üle, kui olulised on meie valikud, ka need, mis on pealtnäha ebaolulised: „Mitte ükski otsus, mida me elus teeme, ei ole tühine. Meil on tegelikult alati vaid kaks valikut: elu või surm. Midagi vahepealset, midagi meie enda oma, mis ei puuduta Jumalat, ei ole olemas. Iga valik muudab meid.“

Samuti tõmbab aastapikkusele teekonnale joone alla Toomas Lukk, kes kirjutas epiloogi, kus oleme aasta jooksul saanud tundma õppida Toomase muusikalugusid. Viimases epiloogis räägib Toomas laulust “Hommik”: “Tahaksin teada, milline on universumi pealinn ja kas selle tänavad on tõesti kullast.”

Lisaks nimetatutele on ajakirjas veel Silmatera lastele, tervisejuttu, kogemuste kotike, noore isa tee ja pererubriik ning lõpeb senine järjejutt.

Ajakiri Meie Aeg jõuab kogudustesse üle Eesti kuu teisel hingamispäeval, 12. detsembril. Ajakirja kaanehind on 2,5 eurot ning seda saab nii paberil kui pdf-vormingus osta ka e-poest.

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat