Brasiilia ostukeskuses oli näitus pühamu teemal

Avaldatud 4.1.2021, allikas Adventist Review

Brasiilia populaarses Santa Maria ostukeskuses oli novembri lõpus üleval rändnäitus Antiik-Iisraeli pühamuteenistusest.

Tabernaakel oli juutide ajaloo oluline osa, see kirjeldab aega pärast seda, kui juudid Egiptuse orjusest pääsesid. Näituse eesmärk oli anda pühamu kohta infot, tutvustada selle osasid ja sümboolsust. Näituse sisu toetus sellistele Piibli osadele nagu 3. Moosese raamat, Taanieli raamat, Kiri heebrealastele ja Ilmutusraamat ning selgitusi anti Kristuse lunastava surma ja vahendusteenistuse kohta.

Üks algatuse elluviijaid, pastor Rúben Freitas selgitas, et näitus pandi üles musta reede ajaks. „Me esitlesime inimestele, kes olid tulnud keskusesse pakkumisi otsima, Jeesust, sest Tema on kõigi aegade suurim pakkumine,“ ütles ta.

Näituse hulka kuulus pühamu mööbel ja iga osa seletus Moosese-aegse kõrbepühamu kohta. „Kuid lisaks sellele arutlesime oma suhte üle Kristuse teenistusega taevases pühamus ja Tema päästetöö üle meie heaks. Näituse eesmärk ei olnud ehitada üles pühamu täpne koopia, vaid anda külastajatele interaktiivne kogemus,“ ütles Freitas.

Järgides kõiki pandeemia-aegseid reegleid, said külastajad näitusele järjekorras. Paljusid liigutas pühamu sümbolism, mis on oluline kristlastele ja teistele Piibli uurijatele. Korraldajate sõnul käis kahe päeva jooksul näitusel üle 1500 inimese.

Üks külastajaid oli Tiago, kes keskuses jalutamise ajal näitusele sattus. Tema jaoks andis näitus võimaluse ajaloo kohta õppida. „See oli väga huvitav kogemus,“ ütles noormees. „See andis mulle aega mõtiskleda ja oli samas ka informatiivne.“

Näitust külastas ka nelipühi koguduse pastor Adão Luís. „Oli aega sisekaemuseks ja ma sain palju teada,“ ütles ta. Luís lisas, et usub, et selline algatus, mille kaudu saab õppida ajaloo kohta, puudutab igaüht. „Selliseid projekte võiks ette võtta igal pool Brasiilias.“

Arikkel ilmus algupäraselt Lõuna-Ameerika divisjoni portugalikeelsel lehel.

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat