Kogudus Brasiilias saadab välja 120 misjonäri

Avaldatud 15.11.2022, allikas Adventist Review

Advokaat Déborah Cardoso elab unistuste elu: aastal 2023 kavatseb ta teenida misjonärina Liibanonis ja seejärel Egiptuses. Seal töötab ta mitu kuud kogukonnale suunatud haridusprojektis. „Ma pean teenima, et olla kasulik; kui ma ei teeni, ei ole ma kasulik," ütleb ta. „Misjonitöös osalemine on minu silmis alati olnud mõistlik."

Cardoso on üks Brasiilia Bahia ja Sergipe osariigi 120 misjonärist, kes saadetakse 2023. aastal teenima maailma eri piirkondadesse. Pitcairni projekt, nagu seda on nimetatud, on adventkoguduse vastus sellele, mida tegid need misjonärid, kes lahkusid oma kodust, et levitada adventsõnumit Lõuna-Ameerikas.

„Kogudusejuhtide ja liikmena teeme koostööd, et saata noori misjonäre erinevatesse kohtadesse üle maailma," ütles Ida-Brasiilia koguduste liidu misjoni tööharu juht André Dantas. „Näiteks meie ettevõtjad ei saa aastat vabaks võtta, nad panustavad [raha], et teised saaksid minna. Ka need inimesed, kellel ei ole nii palju vahendeid, aitavad mingil moel. Kõik on kaasatud."

Dantase sõnul tugevdab see algatus tunnet, et keegi ei ole piibelliku sõnumi jagamisel oma paikkonnas üksi. See äratab ka misjoniteadlikkust: mitte ainult rääkida Jeesusest seal, kus keegi elab, vaid ka aidata kaasa mujalgi.

Noorte misjonäride saatmine erinevatesse kohtadesse tähendab, et adventkoguduse tähelepanu on õiges kohas, ütles Elbert Kuhn, peakonverentsi vabatahtlike misjonäride juht. „Meie kogudus on ellu kutsutud selleks, et täita piibellikku misjonikäsku, mis kutsub meid üles jagama Kristuse armastust. See näitab ka muret noorte inimeste pärast, kes oma elu kõige keerulisemal hetkel tegelevad millegi sellisega, mis annab nende ellu sügavust osaduses Jumalaga, võimeid ja oskusi emotsionaalses ja professionaalses valdkonnas ning suhetes uute kultuuride ja keeltega."

Kuhn märkis, et selline algatus rõhutab ka koguduse globaalset olemust. „See näitab, et me hindame uusi põlvkondi ja et meil on sama ideaal kogu maailmas," ütles ta.

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat